RHMZ izdao upozorenje na kišu, ali i najavio novi talas letnjih vrelina: Ovi dani će biti najtopliji

13.08.2022

07:05

0

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa

RHMZ izdao upozorenje na kišu, ali i najavio novi talas letnjih vrelina: Ovi dani će biti najtopliji
Tan2022-6-25_17722101_4 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Danas se lokalno očekuju intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom (preko 40 milimetara za 24 časa) sa većom verovatnoćom pojave u zapadnim, centralnim i južnim predelima zemlje.

Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu). navode na sajtu RHMZ.

Meteorološka najava

U naredna dva časa kiša se mestimično očekuje na zapadu Vojvodine, u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, kao i u centralnoj i istočnoj Srbiji. U naredna dva sata na području Beograda kiša ili lokalni pljuskovi.

ZA VIKEND SVEŽIJE UZ KIŠU, PLJUSKOVE I GRMLJAVINU, A NAREDNE SEDMICE PONOVO OSETNO TOPLIJE

printscreen/RHMZ
 

Za vikend oblačno i svežije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz intenziviranje padavina u odnosu na današnji dan, u subotu lokalno iznad 40 milimetara za 24 časa, a u nedelju iznad 20 milimetra za 12 časa. Veća količina padavina očekuje se u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije.

Sledeće sedmice osetniji porast temperature uz postepeno razvedravanje od ponedeljka, a najtopliji dani će biti četvrtak i petak, 18. i 19. avgust, kada se ponovo očekuje da maksimalna temperatura bude oko i iznad 35 stepeni Celzijusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike