Najnoviji korona presek: Opet preko 6.000 novozaraženih

12.08.2022

19:32

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Opet preko 6.000 novozaraženih
24sedam

U Srbiji je u prethodni 24 sata na koronavirus testirano 16.109 osoba, od kojih je 6.222 novozaraženo.

Na respiratoru se nalazi  27  pacijenata, a preminulo je 15 osoba.

Da podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 16.669 osoba, od kojih je bilo 6.303 novozaraženih. Na respiratoru se nalazilo 30 pacijenata, a preminulo je 15 osoba.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je da su obezbeđeni svi ključni lekovi za kovid koji se primenjuju za sve grupe pacijenata i sve faze bolesti, od lakih do najtežih formi koje zahtevaju hospitalizaciju i apsolutno smo spremni za jesen.

- Država je obezbedila sve ključne lekove prateći preporuke struke. Među prvima u Evropi i svetu smo uspeli da nabavimo neutrališuća monoklonska antitela i antivirusne lekove. Ono sto je najvažnije lekove imamo u dovoljnim količinama za sve pacijente i nikada nismo došli u situaciju da nemamo lek za pacijenta kojem je potreban kao što se dešava u drugim državama - navela je Škodrić u saopštenju.

Kako je istakla, pored specifičnih lekova za kovid, ima dovoljno i drugih lekova koji su značajni za lečenje kovid pacijenata, kao što su antibiotici, anestetici, infuzioni rastvori, antikoagulansi i drugi.

Bonus video

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti