Direktorka kovid bolnice: U Batajnici imamo 240 pacijenata, najmlađi imao moždani udar

10.08.2022

20:57

1

Autor: 24sedam

Ako brojevi zaraženih koronom budu rasli, neke mere moraće da budu vraćene, tvrde epidemiolozi

Direktorka kovid bolnice: U Batajnici imamo 240 pacijenata, najmlađi imao moždani udar
TanjugAP Photo

Epidemijska situacija se komplikuje.  Ako brojevi zaraženih koronom budu rasli, neke mere moraće da budu vraćene, tvrde epidemiolozi.  Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je da je u toj ustanovi trenutno smešteno 240 pacijenata.

Prema oceni lekara, pik ovog talasa biće u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra, pošto se tada očekuje povratak turista i početak škole.

Direktorka kovid-bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević navodi da se u toj ustanovi nalazi 240 bolesnika, od kojih je 14 intubirano.

Printscreen/YouTube/24 Vesti
 

Dodaje da se radi o srednje teškim kliničkim slikama, koje su takve ne zbog kovida 19, već zbog brojnih pridruženih bolesti, jer se radi o starijim pacijentima.

Kada je reč o mladiću od 29 godina, doktorka napominje da je on doživeo moždani udar pošto je godinama imao povišen pritisak. Razboleo se i od kovida 19, a trenutno je i na hemodijalizi.

- Stanje njegovih pluća je dobro, on praktično nema kovid 19, intubiran je zbog poremećaja stanja svesti - objašnjava direktorka kovid-bolnice u Batajnici.

Epidemijska situacija u Srbiji se komplikuje. Raste broj novozaraženih i broj pacijenata na bolničkom lečenju koji su priključeni na respirator.

TanjugAP Photo
 

Na bolničkom lečenju najčešće su najstariji građani, a njihovo zdravstveno stanje je teško zbog drugih pridruženih, teških bolesti ili operacija koje su imali.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je za RTS da su brojke neumoljive i govore da smo usred novog talasa koronavirusa.

Doktorka Mila Paunić, epidemiolog Studentske poliklinike u Beogradu rekao je za RTS da je u proteklih šest nedelja povećan broj zaraženih u studentskoj populaciji.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti