Direktorka kovid bolnice: U Batajnici imamo 240 pacijenata, najmlađi imao moždani udar

10.08.2022

18:57

1

Autor: 24sedam

Ako brojevi zaraženih koronom budu rasli, neke mere moraće da budu vraćene, tvrde epidemiolozi

Direktorka kovid bolnice: U Batajnici imamo 240 pacijenata, najmlađi imao moždani udar
Tan2021-10-19_165755498_0 - Copyright TanjugAP Photo

Epidemijska situacija se komplikuje.  Ako brojevi zaraženih koronom budu rasli, neke mere moraće da budu vraćene, tvrde epidemiolozi.  Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je da je u toj ustanovi trenutno smešteno 240 pacijenata.

Prema oceni lekara, pik ovog talasa biće u drugoj polovini avgusta i prvoj polovini septembra, pošto se tada očekuje povratak turista i početak škole.

Direktorka kovid-bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević navodi da se u toj ustanovi nalazi 240 bolesnika, od kojih je 14 intubirano.

Printscreen/YouTube/24 Vesti
 

Dodaje da se radi o srednje teškim kliničkim slikama, koje su takve ne zbog kovida 19, već zbog brojnih pridruženih bolesti, jer se radi o starijim pacijentima.

Kada je reč o mladiću od 29 godina, doktorka napominje da je on doživeo moždani udar pošto je godinama imao povišen pritisak. Razboleo se i od kovida 19, a trenutno je i na hemodijalizi.

- Stanje njegovih pluća je dobro, on praktično nema kovid 19, intubiran je zbog poremećaja stanja svesti - objašnjava direktorka kovid-bolnice u Batajnici.

Epidemijska situacija u Srbiji se komplikuje. Raste broj novozaraženih i broj pacijenata na bolničkom lečenju koji su priključeni na respirator.

TanjugAP Photo
 

Na bolničkom lečenju najčešće su najstariji građani, a njihovo zdravstveno stanje je teško zbog drugih pridruženih, teških bolesti ili operacija koje su imali.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je za RTS da su brojke neumoljive i govore da smo usred novog talasa koronavirusa.

Doktorka Mila Paunić, epidemiolog Studentske poliklinike u Beogradu rekao je za RTS da je u proteklih šest nedelja povećan broj zaraženih u studentskoj populaciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike