Primer mladima: Prelepa Julija ušla u istoriju Medicinskog fakulteta!

03.08.2022

20:15

0

Posle stažiranja, želela bi da nađe posao u zdravstvu i da specijalizira u nekoj grani hirurgije

Primer mladima: Prelepa Julija ušla u istoriju Medicinskog fakulteta!
Screenshot_3 - Copyright RTS/Skrinšot

Nišlijka poreklom iz Palestine Julija Hvojtar, završila je studije kao najmlađa doktorka medicine na fakultetu u Nišu. Diplomirala je sa samo 23 godine.

RTS/Skrinšot
 

Sa prosekom 9,3 Julija Hvojtar je ovog leta završila medicinu u Nišu. Ima samo 23 godine i tako je postala najmlađa doktorka medicine u istoriji fakulteta koji radi od 1960. Školovala se u Palestini, Kataru i na kraju, u Srbiji.

- Već sa 17 godina sam upisala medicinski fakultet, završila ga u roku, možda i malo pre roka, što je opet olakšavajuća okolnost - kaže Julija.

RTS/Skrinšot
 

Otac iz Palestine, majka iz Srbije, oboje su lekari. Odrastala je u takvom okruženju i oduvek želela da se bavi ovim humanim poslom.

- Vremenom ljudima postaju te različite stvari zanimljive i to tako i doživljavaju, kao nešto zanimljivo, pogotovo zbog različitosti jezika, pa traže - Reci nam nešto na arapskom, engleskom, francuskom... Ali, sve u svemu jako sam zadovoljna kako je sve proteklo. Medicina generalno znam koliko je zahtevna, koliko traži odricanja, pa sam bila spremna na to, na odricanje na ulaganje sebe,vremena, odricanje od mnogih drugih stvari zarad nečeg što je bitnije - dodaje mlada doktorka.

Posle stažiranja, želela bi da nađe posao u zdravstvu i da specijalizira u nekoj grani hirurgije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike