U sredu ponegde kiša, a prvo veliko osveženje stiže nam tek u subotu uveče: Dotle ćemo se "pržiti", uglavnom!

25.07.2022

13:09

0

U sredu malo svežije, smena sunca i oblaka koji će ponegde usloviti pljuskove sa kišom i grmljavinom

U sredu ponegde kiša, a prvo veliko osveženje stiže nam tek u subotu uveče: Dotle ćemo se "pržiti", uglavnom!
kiša - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Počinje nešto promenljiviji period, iako će još biti dana sa temperaturom blizu 40 stepeni Celzijusa, biće i osveženja koja će nas obradovati, kaže za 24sedam meterolog Ivan Ristić.

On dodaj da će sa svakim novim talasom vlažnog i malo svežijeg vazduha, kiša biti sve izvesnija. Najveća šansa za osveženje i kišu biće sledećeg vikenda.

- U ponedeljak i utorak, 25. i 26. jula, pretežno sunčano i veoma toplo, posebno u utorak kada će maksimalna temperatura ponovo biti od 35 do 40 stepeni Celzijusovih. U noći između utorka i srede na severu Srbije uticaj oslabljenog talasa vlažnog i svežeg vazduha sa severozapada usloviće naoblačenje, pljuskove sa kišom i grmljavinom. U sredu, 27. jula, malo svežije, smena sunca i oblaka koji će ponegde usloviti pljuskove sa kišom i grmljavinom. Vetar slab povremeno umeren severozapadni. Maksimalna temperatura biće nešto iznad proseka za jul i kretaće se od 30 do 35 stepeni Celzijusovih - kaže on.

Dodaje da će u četvrtak i petak, 28. i 29. jula sunčano, sparno i ponovo veoma toplo, sa maksimalnim temperaturama u petak oko ili nešto iznad 35 stepeni Celzijusovih.

- U subotu, 30. jula, ujutru pretežno sunčano, veoma toplo, sparno. Maksimalne temperature u većini mesta oko ili nešto iznad 35 stepeni Celzijusovih. Posle podne i uveče doći će do povećanja oblačnosti, što će usloviti pljuskove sa kišom praćenom grmljavinom, gradom i pojačanim severozapadnim vetrom, moguće je i nevreme. Ova promena vremena je najava manjeg osveženja vezanog za kraj jula i početak avgusta, u kojem ćemo uživati nakon toplotnog talasa tokom treće dekade jula - zaključio je Ristić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike