Ogromne kolone na graničnim prelazima: Čeka se satima, vrućina otežava putovanje

23.07.2022

15:03 >> 15:23

0

Autor: 24sedam

Za sada, najveća gužva je viđena na graničnom prelazu "Batrovci-Bajovo", gde se sa hrvatske strane vidi nepreglegledna kilometarska kolona automobila koja čeka na ulazak u Srbiju

Ogromne kolone na graničnim prelazima: Čeka se satima, vrućina otežava putovanje
guzve granica - Copyright MUp kamere

Svako ko je danas krenuo na letovanje, ili preko granice, moraće da se naoruža strpljenjem. Na gotovo svim graničnim prelazima su kilometarske kolone. Iako na sajtu AMSS-a stoji obaveštenje da se i na ulazu i na izlazu iz Srbije čeka po pola sata, iskustva vozača sa terena, kao i snimci sa društvenih mreža, kažu drugačije.

Špic je turističke sezone i prvi dan vikenda, pa se na ulasku u Crnu Goru primjećuju veće gužve, naročito na graničnim prelazima Božaj, Debeli brijeg, Šćepan polje i Dobrakovo.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 15.30 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je čak šest traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje kolona samo teretnih kamiona.

Za razliku od prethodnih sedmica, kada je granični prelaz Kelebija bio gotovo prazan, ove subote i taj prelaz je preopterećen, pa su na ulazu u zemlju otvorene tri trake.

Za sada, najveća gužva je viđena na graničnom prelazu "Batrovci-Bajovo", gde se sa hrvatske strane vidi nepreglegledna kilometarska kolona automobila koja čeka na ulazak u Srbiju. Iako na sajtu AMSS-a, stoji da se prelazi za maksimalno pola sata, snimci i iskustva vozača kažu drugačije, te se spominjalo vreme čekanja i do dva sata.

 

 

 

MUp kamere

 

 

 

​Najveće čekanje trenutno je na graničnom prelazu "Preševo-Tabanovce", gde se prema informacijama na sajtu AMSS-a, na izlazak iz Srbije čeka oko sat vremena, a kako navode Srbi okupljeni u Grčkim grupama, na ulazak u Severnu Makedoniju, čeka oko dva sata.
 

 

 

 

Na graničnom prelazu "Dojran", primetne su kolone vozila, dok na sajtu AMSM-a, piše da je vreme čekanja minimalno. Kako kažu naši turisti, čeka se do sat vremena, piše unutar grupe "Grčka uživo".

Foto:Printskrin/Fejsbuk/ Evzoni Border Station
 

Ovakve gužve u smeru ka Severnoj Makedoniji, odnosno Grčkoj, karakteristične su za vikend, pošto se veliki broj Makedonaca i Grka spušta ka moru za vikend, te se gužve sa graničnih prelaza nastavljaju i ka Halkidikiju.

Iz Uprave granične policije preporučuju da se koriste manje frekventni prelazi u predstojećim danima vikenda, koji tada imaju i duže radno vreme.

Zbog visokih temperatura preporuka vozačima je da na put krenu pre 11 sati, a ukoliko moraju posle podne, da to bude posle 17 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike