Ministar Vulin obišao heroje vatrogasce u Novoj Varoši: Odvojeni od kuće da bi spasavali građane (FOTO)

20.07.2022

11:13

0

Vulin je, u okviru programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, prisustvovao i treningu korišćenja ATV vozila u vanrednim događajima

Ministar Vulin obišao heroje vatrogasce u Novoj Varoši: Odvojeni od kuće da bi spasavali građane (FOTO)
1 - Copyright Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je na teritoriji opštine Nova Varoš šatorsko naselje namenjeno za smeštaj i boravak vatrogasaca-spasilaca, koji su dislocirani iz svojih matičnih vatrogasnih jedinica tokom intervencija gašenja šumskih požara i požara na otvorenom.

- Po prvi put podignut je kamp za smeštaj vatrogasaca-spasilaca i pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite koji učestvuju u akcijama gašenja šumskih požara. Od sada svi oni vatrogasci koji su odvojeni od svojih domova, gradova i matičnih vatrogasnih jedinica kako bi gasili velike šumske požare i spasavali živote građana i njihovu imovinu, moći će da borave u šatorskom naselju, koje je potpuno uređeno i funkcionalno sa ishranom i medicinskom zaštitom. 

- Kada se dogodi nevolja i kada naše šume zahvate veliki požari, kao prošle godine u Zlatiborskom okrugu, u Gornjoj Jelači i Negbine, naši vatrogasci, dobrovoljci, članovi Helikopterske jedinice istog časa spremni su da krenu u gašenje požara i spasavanje ljudi, ne pitajući da li će spavati pod otvorenim nebom i da li će imati osnovne uslove za odmor. Cenim i poštujem iznad svega hrabrost i požrtvovanost mojih vatrogasaca, ali isto tako hoću da i oni budu zbrinuti i sigurni baš kao i stanovništvo koje spasavaju. Od sada, vatrogasci imaju gde da se odmore i oporave kada dođe do velikih šumskih požara - poručio je ministar unutrašnjih poslova koji je istakao da su od početka godine pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali na 18.889 vanrednih događaja i da su spasili 778 lica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, u okviru programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, prisustvovao i treningu korišćenja ATV vozila u vanrednim događajima.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da ulaže u opremu i vozila za potrebe pripadnika Sektora za vanredne situacije. U narednom periodu obezbedićemo nove kvadove za naše vatrogasce-spasioce u cilju adekvatnog reagovanja u vanrednim situacijama. U planinskim krajevima, usled požara na otvorenom na nepristupačnim terenima, kvadovi su nekada jedina pomoć, jedina opcija. Zato ćemo obezbediti još više kvadova za vatrogasce i nastavićemo intenzivno da vršimo obuke naših vatrogasaca za vožnju ATV vozila - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević uručio je plaketu ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu za izuzetnu pomoć u gašenju požara na teritoriji opštine Nova Varoš 2021. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike