Vučević obišao radove: Konkurs za povoljnije stanove u septembru - "Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1000 evra"

14.07.2022

09:09

0

Kada ceo kompleks bude urađen, biće useljeno oko 200 stanova

Vučević obišao radove: Konkurs za povoljnije stanove u septembru - "Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1000 evra"
miloš vučević - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji stambene zgrade u Novom naselju u kojoj će se kroz privilegovane uslove na konkursu naći 25 stanova za kupovinu.

- Važno je istaći da ovo, ni u kom slučaju, nisu socijalni stanovi u smislu lošijeg kvaliteta, jer se identičan materijal za gradnju i opremanje koristi kako za njih, tako i za stanove koji će biti prodavani po komercijalnim cenama. Nadam se da ćemo uspeti da zadržimo cenu od 1000 evra po metru kvadratnom, što je veoma povoljno za ovaj deo grada - istakao je Vučević na svom Instagram profilu.

 

 

Kako je naveo, uskoro će biti završena lamela broj 5 u Ulici Momčila Tapavice.

-  Skupština Grada je već donela odluku da će konkurs biti objavljen u septembru, a nakon lamele broj 6 koja se nalazi pored ove zgrade i koja će u septembru biti useljena, i ova novoizgrađena je skoro završena. Plan je nastavak gradnje, i to lamele broj 4, koja će biti orijentisana ka Bulevaru Jovana Dučića, iza ovih zgrada, tako da kada ceo kompleks bude urađen, biće useljeno oko 200 stanova. 

Vučević se nada da je ovo samo početak.

- Ukoliko to finansijsko stanje grada dozvoli, u budućnosti bismo voleli, po ugledu na neke evropske gradove, da ulažemo u ovaj tip stanogradnje, kako bismo pomogli određenim kategorijama stanovništva da reše stambeno pitanje. Veoma sam zadovoljan urađenim, a tek sledi parterno uređenje, sadnja zelenila i izgradnja parkinga, što će doprineti i lepšem izgledu ovog kraja - zaključio je gradonačelnik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike