Gradonačelnik Novog Sada ugostio srpsku decu iz regiona: Drago mi je što će spoznati sveukupno bogatstvo našeg naroda

12.07.2022

11:54

0

Mališani dolaze iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije

Gradonačelnik Novog Sada ugostio srpsku decu iz regiona: Drago mi je što će spoznati sveukupno bogatstvo našeg naroda
srbi iz regiona (3) - Copyright TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ Gordana Atlagic/

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući organizatore i učesnike trećeg Kampa za srpsku decu iz regiona, koja će do 14. jula boraviti u Srbiji, saopštio je Grad Novi Sad.


Tokom boravka u Srbiji 36 dece od 10 do 14 godina iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije osim Novog Sada posetiće i Beograd, Vrbas, Sremske Karlovce, manastire Fruške gore, a učesnici kampa će imati priliku da se upoznaju sa istorijom, jezikom, kulturom, da obiđu različite spomenike kulture, muzeje i turističke atrakcije.

 

 

- Drago mi je što će srpska deca iz regiona nekoliko dana biti u poseti Srbiji i što će moći da se upoznaju sa novim drugarima, da slobodno razgovaraju na svom jeziku, da kroz obilazak Srbije spoznaju sveukupno bogatstvo našeg naroda. I nama je uvek drago kada obiđemo krajeve gde živi srpski narod i vidimo koliko smo toga uradili za evropsku kulturu i civilizaciju - rekao je Vučević.


Istakao je da veruje će biti i uzvratnih poseta, kako bi i đaci iz Vojvodine otišli da vide gde žive njihovi vršnjaci i srpski narod u regionu.

Kamp se organizuje treći put, a cilj je očuvanje srpske tradicije, jezika i kulture.

Organizatori ovogodišnjeg kampa su poslanica u Narodnoj skupštini Srbije Sanja Lakić i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike