Vučević: Investicijom vrednom tri miliona evra obezbeđeni struja i neometani rad Toplane!

07.07.2022

12:20

0

Vučević je rekao da će se širiti trafoi, jer naselje Jugovićevo raste

Vučević: Investicijom vrednom tri miliona evra obezbeđeni struja i neometani rad Toplane!
vucevic instagram kabl (1) - Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

“Elektromreža Srbije” (EMS) uspešno je završila projekat izgradnje kablovskog voda, dugog četiri kilometra i vrednog 3,2 miliona evra. Ovom investicijom omogućeni su stabilniji rad elektroprenosnog sistema i sigurnije snabdevanje Novog Sada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktorka “Elektromreža Srbije” Jelena Matejić i predsednik kompanije ”Energotehnika – Južna Bačka” Dragoljub Zbiljić obišli su trafostanicu Novi Sad 5.

- Ovo inovativno rešenje je po prvi put primenjeno u Novom Sadu, u vidu kablovskog voda. Zbog toga ćemo se truditi da i nadalje primenjujemo ova tehnička rešenja. Primenjena je i najbolja telekomunikaciona oprema koja omogućava najbolji prenos signala, monitoring i zaštitu kablovskog voda - izjavila je Jelena Matejić, direktorka EMS-a.

Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik
 

U proteklih pet godina u Vojvodini je EMS uradio strateške investicije, a krajem prošle godine završen je strateški projekat podizanja visokonaponskog nivoa u Srbobranu rekontrukcijom trafostanice.

Dragoljub Zbiljić, direktor kompanije “Energotehnika - Južna Bačka” koja je bila izvođač radova, istakao je da su svi radovi završeni u roku, te zahvalio svim Novosađanima na strpljenju koje su imali tokom radova.

Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik
 

Prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević napomenuo je da će sugrađanima ova investicija olakšati život.

- Investicija vrši spajanje podzemnim kablom dve trafostanice, ove na Jugovićevu i velike trafostanice u Heroja Pinkija, na Telepu. Mi imamo bolju sigurnost ako dolazi do ispadanja jednog sistema, da se ne dešava da veći deo grada ostaje bez struje. Koliko je to značajno, govori i to da Toplana sada može da radi neometano kada se dese nepredviđene okolnosti - naglasio je gradonačelnik.

On je rekao da će se dalje širiti trafoi, jer naselje Jugovićevo raste, gradiće se nova škola, novi vrtić i atletski centar, a sve to zahteva veće isporuke električne energije.

- Mi smo dobili sigurnije snabdevanje energijom. Ovo je rađeno godinu i po dana, radili su kroz vrlo osetljive zone, išli kroz saobraćajnice, naseljena mesta. Hvala i Novosađanima na strpljenju - rekao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NS uživo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike