Humanost dramskih umetnika na delu: Uplatili nekoliko miliona dinara za decu poginulih rudara

06.07.2022

14:27

0

Autor: R.M.

O kraja maja do početka jula ukupno uplatili 8.600.000 dinara

Humanost dramskih umetnika na delu: Uplatili nekoliko miliona dinara za decu poginulih rudara
rudnik resavica Goran Sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Neposredno nakon pogibije rudara u rudniku Soko aprila ove godine, Udruženje dramskih umetnika Srbije je, od sredstava svog Fonda solidarnosti, svakoj od osam porodica uplatilo pomoć u iznosu od po 30.000 dinara, odnosno ukupno 240.000 dinara.

- Ova naša akcija je inicirala i organizaciju velikog humanitarnog koncerta Brod plovi za decu rudara, koji je održan u mts Dvorani u Beogradu, uz učešće preko 50 naših najistaknutijih dramskih i muzičkih umetnika. Ulaznice su prodavane po pojedinačnoj ceni od 2.000 dinara, a akciji su se odazvale Srpska pravoslavna crkva i Fondacija Novak Đoković tako što su duplirale iznos prikupljen prodajom karata. Takođe, naši članovi i mnogi ljudi dobre volje van naše branše su uplaćivali donacije za pomoć deci rudara na tekući račun Udruženja - piše u saopštenju udruženja.

Oni dodaju da su u periodu od 23. maja do 4. jula 2022, ukupno uplatili 8.600.000 dinara. Za dve porodice bez dece uplaćeno je po 340.000 dinara, a ostatak od 7.920.000 dinara uplaćen je deci (12) četiri porodice sa po dvoje dece, jednoj porodica sa troje dece i jednoj porodica sa jednim detetom.

Udruženje dramskih umetnika Srbije najsrdačnije zahvaljuje svima na plemenitosti i velikom dobročinstvu koje su iskazali učešćem u programu i donacijama i uvereni smo da će sredstva prikupljena u našoj zajedničkoj akciji pomoći ovim porodicama, naročito njihovoj deci, pokazati im da nisu sama i doprineti boljim uslovima za njihovo odrastanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike