Sutra preliminarni rezultati završnog ispita: Roditelji mogu videti sva tri testa, a evo kako se podnose prigovori

30.06.2022

15:19

0

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola

Sutra preliminarni rezultati završnog ispita: Roditelji mogu videti sva tri testa, a evo kako se podnose prigovori
Tanjug/Rade Prelić

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna izašlo je 99,5 odsto učenika. I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola u petak, 1. jula, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 časova, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan.

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula.

Tanjug/Rade Prelić
 

Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs do 6. jula uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam