Vujović se sastala sa ministarkom ekologije Crne Gore: Zaštita životne sredine ne poznaje granice (FOTO)

29.06.2022

22:47

0

Autor: 24sedam

Sastanak ministarki Vujović i Novaković Đurović održan je u sklopu zvanične posete delegacije Crne Gore Beogradu

Vujović se sastala sa ministarkom ekologije Crne Gore: Zaštita životne sredine ne poznaje granice (FOTO)
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Republike Srbije Irena Vujović razgovarala je danas sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović o unapređenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.

Ministarke su razmenile mišljenja o brojnim pitanjima iz delokruga resora kojima rukovode i saglasile se da je potrebno konkretizovati saradnju dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje  Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti dva ministarstva. Memorandum će biti osnov za intenziviranje prekogranične saradnje, pre svega u oblasti upravljanja otpadom i monitoringa zagađenja.

Ministarke su se složile da zaštita životne sredine ne poznaje granice i da je regionalna saradnja u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za građane obe zemlje. 

Sastanak ministarki Vujović i Novaković Đurović održan je u sklopu zvanične posete delegacije Crne Gore Beogradu, koju predvodi premijer Dritan Abazović.

Bonus video
TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi