Hitno upozorenje RHMZ-a uoči letnje žege: Oluja stiže u jedan deo Srbije!

28.06.2022

14:30

0

Do kraja nedelje veoma toplo sa najvišom temperaturom, u većini mesta od 34 do 37 stepeni Celzijusa

Hitno upozorenje RHMZ-a uoči letnje žege: Oluja stiže u jedan deo Srbije!
F067C23F-033D-4627-9E34-F826E5382F4E-1024x768 - Copyright Foto:Bujanovačke.rs

Na teritoriji Borskog okruga ( između Đagibice i Negotina ) i severa Zaječarskog okruga ( područje opštine Boljevac) u narednih sat vremena se očekuje pojava grada, olujnog vetra i obilnijih padavina, upozorenje je RHMZ-a.

Kako dalje navode, na području planine Deli Jovan se očekuje i pojava grada, kao i obilnije padavine i pojačan vetar.

Do kraja nedelje nas očekuje toplo vreme sa temepraturom od 34 do 37 stepeni Celzijusa, a lokalno se očekuju i tropske noći, sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusa. 

Prognoza za naredne dane

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će sutra najviša dnevna temperatura iznositi i do 37 stepeni , upozorivši da će se do 2. jula zadržati veoma toplo vreme i da se lokalno očekuju i tropske noći.

Prema prognozi, sutra će preovlađivati sunčano, jutarnja temperatura biće od 14 do 23, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni. Posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

I u Beogradu sutra sunčano i veoma toplo. Vetar ujutro slab, a tokom dana i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 23 stepeni, najviša dnevna oko 36 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 6. jula, pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni Celzijusa, a ponegde se očekuju i tropske noći.

U četvrtak i petak posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi s grmljavinom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike