Policija uputila važan apel građanima: Ima veze sa bezbednošću i tropskim vrućinama!

27.06.2022

08:56

0

Iz severne Afrike pokrenuto je strujanje veoma toplog vazduha

Policija uputila važan apel građanima: Ima veze sa bezbednošću i tropskim vrućinama!
nesreća kod šimanovaca 5 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane, naročito roditelje sa decom, da ukoliko da osveženje od letnjih vrućina traže na rekama i jezerima, koriste isključivo uređena kupališta, koja imaju uređenu spasilačku službu, izjavio je danas komandir ronilačkog voda Marko Mladenović.

Povodom početka letnje sezone, Mladenović je upozorio građane da u vodu ne ulaze u alkoholisanom stanju, neposredno nakon obroka i da ne precenjuju svoje plivačke sposobnosti.

Mladenović je građanima koji koriste polovna vozila i objekte poručio da poštuju sve propise i da prilikom boravka na njima nose zaštitnu opremu.

Podsećamo ovo upozorenje dolazi uoči tropskih vrućina, koje su pred nama, pa će veliki broj ljudi hlad potražiti upravo u vodi.

Kako je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio, u Srbiji će narednih dana biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima zemlje.

Iz severne Afrike pokrenuto je strujanje veoma toplog vazduha.

Do srede temperature će ići i do 35 stepeni, a nakon toga očekuju nas pravi vreli toplotni talasi gde će temperatura prelaziti i 35 stepeni celzijusa. Građani treba da očekuju i tropske noći.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike