Kraj drame u Rimu, srpski turisti konačno kod kuće: Gordanino znanje italijanskog jezika skratilo muke!

27.06.2022

09:40

0

Autor: M. Š.

Ristićeva za 24sedam navodi da nije želela da gubi vreme

Kraj drame u Rimu, srpski  turisti konačno kod kuće: Gordanino znanje italijanskog jezika skratilo muke!
rim srpski turisti ozkazani letovi priv arh - Copyright Privatna arhiva

Gordana Ristić, izvršni producent na filmskim projektima u Rimu, jedna je od putnica koja se zatekla na aerodromu Čampino zajedno sa 200 Srba.

Budući da u metropoli Italije živi, pa samim tim italijanski jezik poznaje, odmah je na sebe preuzela kordinisanje situacijom i alarmiranje nadležnih.

- Ja živim i radim u Rimu. Drugi put putujem vizerom. Ista situacija mi se desila pre dva meseca u Beograda, ali tamo su nam odmah obezbedili boravak u hotelu "Kraun plaza", dok se situacija nije rešila - objašnjava sagovornica, i dodaje da bez obzira na to što je u pitanju niskobudžetna kompanija, ista je dužna da pruži soluciju.

Ristić navodi da nije želela da gubi vreme, kao i da budući da je altruista, odmah stupa u kontakt sa ambasadom Srbije u Italliji.

- Zvala sam ambasadu. Na prvom mestu, naš ambasador Goran Aleksić pokazuje požrtvanost, ceo dan je bio na vezi sa mnom - objašnjava sagovornica. 

Privatna arhiva
 

Izuzetna komunikacija ambasade i direktora pomenutog aerodroma urodila je plodom.

- Iz ambasade Srbije u Rimu ministar savetnik Tatjana Garčević i konzul Saša Todorović Kolundžija su došle isto veče na aerodrom i razgovarale su sa ciljem da se nađe solucija, tamo smo sa direktorom aerodroma Paolo Đanobile sve dogovorile. Organizovan je prevoz autobusom za one putnike koji su to hteli. Ovo putovanje autobusom nije bilo o trošku građana.

Sagovornica za kraj dodaje da je u ovom haosu upoznala divne ljude, sa kojima je u kontaktu.

- Srećna sam i zadovoljna što je na kraju sve rešeno. Ambasada je bila uz nas i to je za poštovanje. Putnicima koji nisu hteli prevoz autobusom je uplaćen još jedan dan u hotelu i oni će o svom trošku organizovati povratak.

Putnici stigli u Srbiju!

Dva autobusa sa 74 putnika, koji su bili blokirani na aerodromu u Rimu, stigla su u Srbiju i za manje od sat i po biće u Beogradu, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić.

- Autobusima su krenuli u 17 sati iz Rima za Beograd. Autobuse smo obezbedili odmah u dogovoru sa direktorom aerodroma Čampino. Svi koji su želeli krenuli su autobusima u 17.00 časova. Sada se nalaze na prelazu Batrovci i biće za manje od sat i po u Beogradu - rekao je Aleksić.

Dodao je da u jednom autobusu ima 34 putnika, a u drugom 40, kao i da su to putnici koji su odmah hteli da krenu za Beograd.

- Za one koji su hteli u sopstvenoj režiji da se vrate, obezbeđen je hotel i smeštaj za danas i sutra i oni će sami kupiti karte i doći u Beograd - rekao je Aleksić.

Kaže da je situacija bila dosta komplikovana na aerodormu u Rimu, pošto nije postojala mogućnost za povratak nekim drugim letom u skorijem periodu.

- Odličnu saradnju smo imali sa našim građanima. Ovo je dobar primer saradnje i koordinacije Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u Rimu koja je omogućila da se ova komplikovana i napeta situacija reši - rekao je Aleksić.
 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike