Srbi koji su bili zarobljeni u Rimu krenuli kući: 77 putnika se vraća autobusom, situacija u Frankfurtu još nejasna

26.06.2022

17:24 >> 17:29

0

Autor: 24sedam

Posle neizvesne noći Srbi koji su bili zarobljeni na aerodromu u Rimu su krenuli kući, dok je situacija u Frankfurtu malo zategnutija

Srbi koji su bili zarobljeni u Rimu krenuli kući: 77 putnika se vraća autobusom, situacija u Frankfurtu još nejasna
Profimedia

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić izjavio je da će 77 putnika iz Srbije koji u Rimu čekaju zbog otkazivanja jučerašnjeg leta Viz era za Beograd danas u 16.30 sati krenuti autobusima za Srbiju.

Aleksić je za Tanjug rekao da je u hotelu, gde se on nalazi od jutros, jedna grupa putnika izabrala da se vrati samostalno, da u svojoj režiji kupi karte i leti za Beograd.

Naveo je da im je obezbeđen smeštaj za večeras, sutra i prekosutra.

Za one koji hoće odmah da krenu obezbeđeni su autobusi.

Ambasador je rekao da će na aerodromu Čampino biti on i konzul Srbije i da će, ako bude putnika koji su se samostalno uputili da traže karte, i njima ponuditi da se prevezu do Srbije autobusima koji su obezbeđeni iz Rima.

Aleksić je naveo da je smeštaj obezbeđen u dogovoru sa aerodromom Čampino i sa Viz erom kompanijom, dodajući da je aerodrom bio vrlo uslužan i da je najbolje rešenje da oni putnici koji mogu krenu danas popodne u Srbiju.

Ambasador je rekao da putnici ne snose troškove ni za autobus ni za hotel, da će hotel biti na trošak Viz era, a da su autobusi obezbeđeni zahvaljujući angažovanju italijanske strane.

Reč je letu Viz era 68327 koji je juče u 17.55 sati trebalo da poleti za Beograd i koji je tri puta odlagan, a noćas oko pola dva putnici su smešteni u hotel u Rimu, naveo je Aleksić.

Dodao je da je kao razlog otkazivanja leta naveden tehnički problem - nepogoda, grom i da nije bilo aviona.

Konzul srbije u Frankfurtu: Pokušavamo da organizujemo brz povratak putnika

Generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović izjavio je danas da se u kontaktu sa predstavnicima Lufthanze pokušava da državljanima Srbije, koji su od sinoć na aerodromu u Frankfurtu, organizuje brz i siguran povratak za Srbiju, direktno iz Frankfurta ili preko drugih aerodroma.

Radovanović je za Tanjug rekao da se traži najbolje moguće rešenje u datim okolnostima, u saradnji sa MSP i Vladom Srbije, a u dogovoru sa putnicima.

Od sinoć se grupa od oko 100 srpskih lekara nalazi na frankfurtskom međunarodnom aerodromu, jer zbog kašnjenja leta iz Lisabona nisu uspeli da se ukrcaju na let za Beograd.

 

 

- Sa svojim saradnicima iz konzulata nalazim se na aerodromu, gde zajedno sa organizatorima i vođama puta pokušavamo da nađemo rešenje za situaciju u kojoj su se našli lekari, a koja je dodatno otežana zbog štrajka radnika Lufthanze i velikog broja otkazanih letova - rekao je Radovanović.

Naveo je da je danas Lufthanza preuzela troškove hotelskog smeštaja za putnike koji su na listama za sutrašnje letove prema Beogradu, a da će generalni konzulat u Frankfurtu i dalje pratiti situaciju dok problem ne bude rešen.

Otkazan let iz Londona

Zbog smanjenog kapaciteta zemaljskog opsluživanja na aerodromu "Hitrou" u Londonu usled nedostatka ljudstva, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji drugi let između Beograda i Londona JU 386, a posledično i povratni let JU 387, saopštila je nacionalna avio kompanija.

Bonus video:

 

Rina

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti