Doktor u Srbiji izvlači matične ćelije iz sala i leči teška oboljenja: Rezultati su vidljivi posle nekoliko nedelja (VIDEO)

21.06.2022

18:45

0

Posebno je zanimljiva i značajna činjenica da je pomenuti metod lečenja dostupan svima

Doktor u Srbiji izvlači matične ćelije iz sala i leči teška oboljenja: Rezultati su vidljivi posle nekoliko nedelja (VIDEO)
doca aleksandar jakovljevic stem celije intervju copy - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia

Profesor doktor Aleksandar Jakovljević, specijalista je ortopedske hirurgije i na Balkanu jedan od prvih začetnika potpuno inovativne metode lečenja matičnim ćelijama koje se izvlače iz ljudskog sala, a za 24sedam otkrio je sve detalje lečenja na ovaj način.

Lečenje matičnim ćelijama iz masnog tkiva je u povoju, o njemu se u Srbiji ne zna dovoljno, a benefiti matičnih ćelija iz masnih naslaga su mnogi. Naš sagovornik, dr Jakovljević, objasnio nam je koja oboljenja leče:

- U domenu ortopedske hirurgije i traumatologije vrši se lečenje povreda mišića, zglobova, oboljenja hrskavica, tetiva, čak je moguće lečenje i nekih preloma, ali i pomoć u lečenju sindroma prenaprezanja, koji se javlja kod sportista. Kompletan proces traje svega pet-šest sati - navodi dr Aleksandar Jakovljević za portal 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Posebno je zanimljiva i značajna činjenica da je pomenuti metod lečenja dostupan svima, što nije slučaj sa matičnim ćelijama koje se dobijaju iz pupčane vrpce, takozvanim fibroblastim ćelijama.

Prof. dr Aleksandar Jakovljević se 12 godina bavi regenerativnom medicinom, a za pomoć mu se najčešće obraćaju profesionalni sportisti i svi oni koji su prošli različite oblike lečenja, ali nisu uspeli da dožive ozdravljenje.

Suštinska razlika između ovog načina rada i, recimo, operativnog zahvata je ta da je oporavak znatno kraći, nema bolnog postoperativnog stanja, kao ni imobilizacije. Pacijent nije prikovan za krevet, a apsolutni povratak normalnim životnim aktivnostima je kroz nekoliko dana ili nedelja, u zavisnosti od ozbiljnosti povrede ili oboljenja.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Nismo mogli a da ne pitamo doktora Aleksandra da li iz svega navedenog možemo zaključiti da je terapija masnim ćelijama, odnosno izolacijom matičnih ćelija iz istih, neučinkovita kod mršavih ljudi.

- Kod ljudi koji nemaju veliki procenat masnoća, teže je izvući ćelije, ali nije nemoguće, uglavnom niko dosad nije imao tu nesreću da nismo uspeli da mu uzmemo masne ćelije - kroz smeh nam odgovara Jakovljević.

Samo neki od brojnih sportista koji su lek tražili pod Aleksandrovom iglom su: karatistkinja Jovana Preković, džudisti Nemanja Majdo i Aleksandar Kukolj, bacač kugle Asmir Kolašinac i mnogi drugi.

U videu pogledajte ceo razgovor sa Aleksandrom Jakovljevićem o lečenju matičnim ćelijama dobijenim iz sala:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike