Hrabra Italijanka krenula peške do Kine, a sada prolazi kroz Srbiju: Vijenin neverovatan podvig prate mediji - nema nameru da odustane

20.06.2022

21:46

0

Vijena Kamarota iz Salerna ima 72 godine i ona će prepešačiti neverovatnih 20.000 kilometera

Hrabra Italijanka krenula peške do Kine, a sada prolazi kroz Srbiju: Vijenin neverovatan podvig prate mediji - nema nameru da odustane
1655738017italijanka-zena- - Copyright RINA

Da su godine samo brojka na papiru i ništa više, na svom ličnom primeru odlučila je pokazati vremešna, ali hrabra i vitalna Italijanka. Vijena Kamarota iz Salerna ima 72 godine i ona će prepešačiti neverovatnih 20.000 kilometera kako bi prešla razdaljinu od Italije do Kine, a sve to po uzoru na svog zemljaka čuvenog Marka Pola. Njen cilj je jasan, ali još je jasnija poruka koju želi da pošalje čitavom svetu.

- Na ovaj put odlučila sam se upravo zbog žena mojih godina jer želim da im poručim da nikada ne odustaju od svojih želja i ciljeva. Ništa nije nemoguće i starost nije prepreka, već može biti i odlična motivacija za beg iz zone komfora i pravi momenat da uradite neku ekstremnu stvar - kaže Vijena.

Kada je svojoj okolini saopštila šta želi da uradi svi su je, kako kaže, gledali u neverici. Ali, kad su shvatili da odustajanje nije njena opcija pružili su joj podršku i upututili reči ohrabrenja.

- Na ovu ideju sam došla pre dve godine kada je krenula korona i kada sam se razbolela, nastavljena je ove godine kada sam ušla u jednu organizaciju koja se bavi arheologijom i kulturom. Na ovom putu najveća podrška su mi ćerke koje se mnogo interesuju za ovo što radim, takođe svi me podržavaju putem interneta, moji lekari koji mi pomažu kada imam problema sa mišićima - kaže ova hrabra Italijanka.

RINA
 

Njena snaga i kondicija ne bi trebalo ni da čude, jer je Vijena aktivan  planinski vodič, instruktor kajaka, na svom putu dugom 20.000 kilometara proći će kroz mnoge zemlj i gradove, a kako kaže već se raduje upoznavanju različitih kultura i nacija. Ako sve bude teklo po predviđenom planu njena nesvakidašnja avantura trebalo bi da potraje oko tri godine. Iza nje je 37 dana putovanja i trenutno prolazi kroz Srbiju, a bogato arheološko nasleđe zadržalo ju je na par sati i u Čačku u kom je obišla čuvene Rimske terme smeštene u samom centru grada.

- Mislim da mladi treba da dosta putuju, da cene druge kulture, jer upravo kultura i druge zemlje su mostovi koji nas povezuju i koji nam daju mir. Čačak me mnogo podseća na moj grad, Rimske terme mi se jako dopadaju, posebno zato što se nalaze u samom centru grada. Ljudi su ovde nasmejani, mnogo volim vino i pre dolaska u Srbiju čula sam mnogo o proizvodnji vina. Što se tiče hrane ne volim meso, a čula sam da je to ovde jako popularno, više volim voće i povrće - rekla je ona.

Istrajnost, snaga duha i tela krase ovu ženu i zato je Vijenina priča može da posluži kao prava motivacija kad vas "mrzi“ da odete čak i do prodavnice. Putovanje prate italijanski mediji, a ona se trudi da na specifičan način prikaže svaki segment svog podviga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike