Predsednik Vučić uručio ugovore Medicinarima: "Mi vama danas poklanjamo naše najveće bogatstvo - zdravlje" (FOTO)

20.06.2022

10:00

0

Ceremonija uručenja ugovora organizovana je u Palati "Srbija"

Predsednik Vučić uručio ugovore Medicinarima: "Mi vama danas poklanjamo naše najveće bogatstvo - zdravlje" (FOTO)
aleksandar vučić (1) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Poslednjih šest meseci sastavljala se lista najuspešnijih kandidata.

Usledilo je uručenje 12 ugovora o radu, za 10 lekara i dvoje tehničara (sestara).

Predsednik Vučić je redom čestitao i ugovore uručio lekarima Lidiji Nikić, Ana Đokić, Isidori Semnic, Vladimiru Đuroviću, Mariji Đorđević, Jeleni Milošević, Katarini Ćupić, Aleksandru Mitroviću, Adelini Rašiti, Aleksandri Radović, kao i tehničarima, Dimitriju Popoviću, Nataliji Zlatković.

 

Potom se obratio okupljenima:

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ovde sa vama i pomalo mi zapara uši kada se zahvaljujute ministru, meni... To govori o vašem lepom vaspitanju. Ipak, lepo je kada se zahvalite Republici Srbiji. Ne morate da se bavite politikom, ali je lepo kada primetite da vaša država nešto učini za vas. Kažem da je lepo jer se razvija osećaj odgovornosti na najfiniji način, jer do sada ste bili najbolji u svojoj generaciji, najviši prosek ocena na fakultetima i školama, pokazali da se razlikujete, da ste marljivi i vredni... I tako ćete i da nastavite. 

Nastavio je u istom tonu, poštujući sve ono što su studenti dosad uradili i što će tek uraditi za građane Srbije.

Povećanje plata u zdravstvu

- Uredili smo javne finansije, imamo više novca i da nije ovog prokletog rata, situacija bi bila mnogo bolja. Ali i pored toga do kraja godine biće povećanja ne više tako malih plata u zdravstvu - rekao je između ostalog predsednik.

- Mi vama danas poklanjamo naše najveće bogatstvo, a to je, kao što je Ciceron rekao - zdravlje. Otkriću vam tajnu - medicina i zdravstvo su jedan od četiri osnovna stuba države. Ne vlasti, nego države.

Za kraj izdvojio je činjenicu da i porodice uspešnih studenata podnose veliku žrtvu u toku njihovog školovanja.

- Mi smo zemlja koja je najbrže rasla u prethodne dve godine, zašto se ne bi i u zdravstvu pomerali i u budućnosti mogli da se dičimo svojim zdravstvom. Nastavite ne samo da radite, nego i da učite. I ja sam znao do kasno da učim, znam koliko su brige imali i vaši roditelji, zbog čega se i njima zahvaljujem. Veliko vam hvala, živela Srbija - zaključio je Vučić.

Zaposlenje za još 100 lekara i 250 sestara i tehničara

U okviru programa Ministarstva zdravlja "Zapošljavanje najboljih diplomaca medicine", danas će još 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji i 250 medicinskih sestara dobiti zaposlenje u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Među 100 mladih lekara su diplomci sa univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

Ranije ovog meseca, diplomci medicine sa najboljim prosekom, njih 100, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru izrazili su želje gde bi želeli da rade i nastave svoje usavršavanje.

Veliko interesovanje iskazali su za anesteziologiju, a takođe, veliki broj se opredelio za interventnu kardiologiju, kao i dečju hirurgiju.

Od 2014. godine u zdravstvene ustanove širom Srbije zaposleno je ukupno 35.000 zdravstvenih radnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike