Skandalozan snimak iz Mladenovca trese Srbiju: Majka isteruje đavola iz autističnog deteta! Oglasio se i Centar za socijalni rad (FOTO)

01.06.2022

05:16

0

Ovaj incident se dogodio još 22. maja, ali je tek ovih dana isplivao na mrežama

Skandalozan snimak iz Mladenovca trese Srbiju: Majka isteruje đavola iz autističnog deteta! Oglasio se i Centar za socijalni rad (FOTO)
Mladenovac - 2 - Copyright Isterivanje đavola u Mladenovcu, Printscreen/Facebook

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kom se vidi stravičan ritual "isterivanja đavola" iz petogodišnjeg deteta koje ima autizam, zgrozio je Srbiju.

Naime, snimak se pojavio na Fajsbuku, a na njemu se vidi i čuje kako žena "isteruje đavola" iz devojčice, za koju se u objavi navodi da ima autizam. Snimak je, kako je napisano, napravio komšija, a mediji prenose da su na licu mesta, navodno bili i ekipe policije i Hitne pomoći.

Ovaj incident se dogodio još 22. maja, ali je tek ovih dana isplivao na mrežama. Sve se dogodio u dvorištu kuće u Kovačevcu kod Mladenovca.

 

O celom slučaju se oglasio

 

i Centar za socijalni rad u Beogradu.„Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva upoznat sa slučajem koji ste naveli u dopisu. Gradski centar je reagovao u skladu sa zakonom, procenom, procedurom i preduzeo neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletne dece i majke koju navodite u dopisu. Tim stručnjaka GCSR će nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti dece i porodice u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. Takođe, nastaviće se, kao i dosad, intezivna saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema“, navodi se.

Detalje i dalji plan starateljske zaštite navedene maloletne dece GCSR kao organ staratljstva ne može iznosti u javnost. Na čuvanje i poverljivost podataka i isključivanje javnosti iz rada na konkretnom slučaju obavezuje nas kako zakon (Porodični zakon, član 206; Pravilnik o organizaciji, normativima i standardima rada centra za socijalni rad, član 14) tako i profesionalna etika.

 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike