I danas pravi letnji dan: Lepo vreme uskoro prekidaju kiše i pad temperature

27.05.2022

04:30

0

U nedelju se na istoku i severoistoku zemlje očekuju obilnije padavine

I danas pravi letnji dan: Lepo vreme uskoro prekidaju kiše i pad temperature
Tan2022-4-25_18214258_0 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Srbiji danas malo toplije, veći deo dana preovlađivaće sunčano, uz povremeno slabu i umerenu oblačnost a najviša dnevna temperatura iznosiće od 27 do 32 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura iznosiće od 12 do 17, najviša dnevna od 27 do 32 stepena.

Krajem dana i u toku noći u severnim i zapadnim krajevima se očekuje jače naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu, pljuskove sa grmljavinom i pojačan severni i severozapadni vetar.

Vreme u Beogradu

U Beogradu jutarnja temperatura od 14 do 17, najviša dnevna oko 30 stepeni. Veći deo dana preovlađivaće sunčano uz povremeno slabu i umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni.

Uveče i u toku noći očekuje se jače naoblačenje koje će usloviti povremeno kišu, pljuskove sa grmljavinom i pojačan severni i severozapadni vetar.


Nedeljna prognoza

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 3. juna, za vikend u celoj zemlji umereno i potpuno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i pljuskovima s grmljavinom.

U nedelju se na istoku i severoistoku zemlje očekuju obilnije padavine.

Početkom naredne sedmice promenljivo, sveže, uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Od srede suvo, sunčano i toplije.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike