Oni koji stoje iza lažnih dojava o bombama citirali počinioca masakra u Premu?! "Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga..."

17.05.2022

09:24

0

Autor: D.A.

"Bekmansurov je ubio šest, a pre napada na društvenoj mreži VKontakte napisao da njegov motiv nije verski ili politički, već "san koji je dugo sanjao" zbog mržnje prema svima oko sebe"

Oni koji stoje iza lažnih dojava o bombama citirali počinioca masakra u Premu?! "Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga..."
studentski domovi lazna bomba - Copyright Printscreen/YouTube/ Studentski centar Beograd/MUP

Poruka o dojavama o bombama u Beogradu, veoma je slična, a sadrži i citat iz poruke koju je pre napada ostavio mladić koji je u septembru 2021. godinu ubio šestoro studenata Univerziteta u Permu.

 - Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe - pisalo je u poruci koju su juče dobile škole, a neki delovi bukvalno su isti kao poruka koju je objavio mladić koji je počinio zločin u Permu, a koja je, kako se pretpostalja, objavljena na dark vebu.

Timur Bekmansurov (18), napadač koji je upao u kampus Univerziteta u Permu i počeo da puca po kolegama, danima je planirao zločin, čak kako je naveo u poruci koju je objavio na društvenim mrežama "dugo je štedeo za oružje".

Bekmansurov je ubio šest, a pre napada na društvenoj mreži VKontakte napisao da njegov motiv nije verski ili politički, već "san koji je dugo sanjao" zbog mržnje prema svima oko sebe. Napisao je da je razmišljao da napad izvrši automobilom-bombom ili nožem umesto pištolja. Takođe, detaljno je objasnio kupovinu pištolja i obuku za vatreno oružje, kao i proces dobijanja dozvole.

 - Ovo što se dogodilo nije teroristički napad, barem ne iz pravnog pogleda. Nisam bio pripadnik ekstremističke organizacije, nisam bio religiozan i bio sam apolitičan. Niko nije znao šta ću uradidi i delovao sam samostalno - stoji u poruci Bekmansurova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike