Sinod SPC zaseda u Pećkoj patrijaršiji: Opet smo došli kući

04.05.2022

08:42

0

On je blagoslovio sve koji zalivaju taj koren vere

Sinod SPC zaseda u Pećkoj patrijaršiji: Opet smo došli kući
Patrijarh Porfirije - Copyright AP Photo/Darko Vojinović

Pećkoj partijaršiji danas se, posle Svete arhijerejske liturgije, oržava redovno zasedanje Svetog arhijrerejskog sinoda.

Sednici crkvene vlade predsedava patrijarh Porfirije, a učestvuju episkop sremski Vasilije, šumadijski Jovan, zvorničko-tuzlanski Fotije i kruševački David, kao i drugi najviši crkveni zvaničnici.

- Evo nas opet, opet smo došli kući. Da Bog da da uvek budemo ovde i da sve što mislimo, govorimo i činimo ima svoj koren ovde. Budući da je taj koren ovde veoma dubok, to znači da bez obzira na oluje, gromove, munje i vetrove, nećemo se slomiti. Ako nam koren nije ovde, ma gde bili i ma šta imali i ma kakvu moć privremeno izgledalo da nosimo u sebi, sve to je zamalena i kratkotrajno. Neka Bog da da zaista ovde koren bude onima koji su kršteni u ime Oca i Sina i Svetog Duha, a deo su naše Crkve - rekao je sinoć patrijarh Porfirije po dolasku.

On je blagoslovio sve koji zalivaju taj koren, koje okopavaju taj koren.

- Neka vas Gospod sve blagoslovi, Vas mati i sve sestre, a i sve nas zajedno sa vama i Vašim molitvama i vašim podvizima. Hristos voskrese - istakao je patrijarh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike