Vulin: Preduzmite sve mere zaštite od požara kako bi nam praznici protekli dobro (FOTO)

01.05.2022

06:30

0

Naglasio je da je najveći broj požara na otvorenom izazvan našom nepažnjom i nemarnošću

Vulin: Preduzmite sve mere zaštite od požara kako bi nam praznici protekli dobro (FOTO)
2 - Copyright Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao vatrogasce koji i na dan praznika u Komandno-operativnom centru Uprave za vanredne situacije u Beogradu rade, apelovao je na građane da budu odgovorni i da ukoliko Prvi maj – Dan rada slave na nekom od izletišta preduzmu sve mere zaštite od požara.

- Od početka godine izbilo je 5.955 požara na otvorenom u kojima su dve osobe izgubile život. Budimo oprezni i odgovorni prvenstveno zbog sebe, ali i zbog naših vatrogasaca koji su tu kada god je teško i kada nam je pomoć potrebna. Odgovornim ponašanjem učinimo da pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji dežuraju na izletištima širom Srbije, omogućimo da praznik provedu bez intervencija - poručio je ministar Vulin.

Naglasio je da je najveći broj požara na otvorenom izazvan našom nepažnjom i nemarnošću.

Ministar je putem tetra sistema vatrogascima poželeo da im dan prođe mirno i zahvalio im se na svim godinama koje su posvetili i trudu koji su uložili u spasavanje naših građana i njihove imovine.

- Nadam se da će biti dosadan, dug dan, da će naši sugrađani voditi računa o tome da ne izazivaju požare na otvorenom, da ne rade ništa što ne bi trebalo da rade. Nadam se da će ovaj praznik biti vredan ponavljanja, a i mi u njemu. Drage kolege čestitam vam novi Komandno-operativni centar, ali želim da vam se zahvalim za vreme, godine, trud, posvećenost. Koliko god naši sugrađani nekada ne razmišljali o sebi mi smo tu da brinemo o njima. Živela Srbija! - poručio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike