Srbin dobio neobičan pečat u pasošu u Engleskoj, pa pitao šta to znači: Čoveče, šta si to uradio? (FOTO)

30.04.2022

17:47

0

Autor: M. Vu.

Dve crne linije koje formiraju "krst" ne sluti na nešto dobro

Srbin dobio neobičan pečat u pasošu u Engleskoj, pa pitao šta to znači: Čoveče, šta si to uradio? (FOTO)
pasoš - Copyright Printscreen/Facebook/N.P.

Sigurno ste do sada bar jednom čuli od ljudi koji su otišli da rade u inostranstvo da su dobili pečat u pasošu koji ne liči na ostale pečate. Dve crne linije koje formiraju "krst" ne sluti na nešto dobro.

Upravo je jedan naš državljanin koji se nalazi u Velikoj Britaniji dobio pečat koji znači samo jedno - poništen ulazak u ovu zemlju, odnosno da je dobio zabranu.

- Pozdrav ljudi, zna li neko možda šta tačno označavaju ove dve crte na pasošu. Znači čovek je deportovan i ovo mu je napisano na pasosu. Hvala lepo unapred za pomoć - napisao je izvesni Nikola Petrović na Fejsbuk strani Srbi u Londonu.

Pixaba
 

Šta zapravo to znači i ima li "leka"?

Iako se na slici vidi da je vizu dobio 6.aprila ove godine, vlasti Velike Britanije su mu udarili pečat koga neće moći da se oslobodi tako lako. To znači da je ovaj Srbin od sada na "crnoj listi" Velike Britanije i da ne postoji šansa, čak iako promeni pasoš ili ime i prezime, moći da uđe u Englesku. Ta kazna traje u rasponu od tri do 10 godina.

Iako se povela polemika oko toga da će ipak moći da uđe u Englesku sa pasošem neke druge zemlje, prava istina je ipak, da neće moći. Velika Britanija ima jedinstven sistem koji će prepoznati ukoliko neko pokuša da ponovo uđe čak iako promeni podatke o sebi.

Za sve informacije o boravku u Velikoj britaniji možete potražiti na sajtu Gov.uk.

Tako da, ukoliko idete u Veliku Britaniju, budite dobi i pamet u glavu!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike