Jasnu (15) su Haradinajevi teroristi mučili i svirepo ubili: Njena jedina “krivica” je bila to što je Srpkinja

29.04.2022

11:41

0

Autor: 24sedam

Danas se navršava 23 godine od kako su pripadnici tzv. OVK na okrutan i svirep način ubili devojčicu Jasnu Tasić

Jasnu (15) su Haradinajevi teroristi mučili i svirepo ubili: Njena jedina “krivica” je bila to što je Srpkinja
Profimedia

Tokom terorističke pobune i kasnije NATO agresije, na Kosovu i Metohiji oteto je i ubijeno više stotina srpskih civila. Samo na području Prizrena je ubijeno i kidnapovano više od 360 građana srpske i nealbanske nacionalnosti, među kojima i osamnaestoro dece. 

Pripadnici tzv. OVK nisu birali žrtve. Besomučno su ubijali civile – žene, decu i starce čija je jedina krivica bila njihova nacionalnost. Pored Srba, na meti terorista su se našli i Romi, Bošnjaci, Turci, Goranci, Aškalije ali i Srbiji lojalni Albanci.

Profimedia
 

Na teritoriji opštine Prizren bilo je otvoreno desetak logora i privatnih zatvora gde su zatvarani srpski civili i policajci. U tim logorima muškarci su mučeni, a žene i devojke su masovno i sistematski silovane.

Najmlađe žrtve albanskog terora u Prizrenu bili su četvoromesečni Sava Mladenović i šestomesečna beba Zorica Dimić. Ubijeni su 1999. na vrlo okrutan način.

Jasna oteta dok se vraćala kući

Tog 29. aprila 1999. godine naoružani albanski teroristi presreli su devojčicu Jasnu Tasić na putu ka kući i nasilno je odveli u nepoznatom pravcu. Vojnici pod komandom Ramuša Haradinaja zatvorili su ovu devojčicu u kuću Nazifa Elzanija koja je služila kao privatni zatvor. 

Jasna je bila izložena strahovitom psihičkom i fizičkom teroru od strane ekstremista. U tom zatvoru devojčica je bila zverski mučena i maltretirana a potom okrutno ubijena. Bilo joj je samo 15 godina...

YouTube/Printscreen/Dukagjini
 

Još uvek devojčica, Jasna nije predstavljala nikavu pretnju teroristima iz tzv. OVK. Bila je Srpkinja, i to je mračnim umovima bio dovoljan razlog da je zverski ubiju...

Stravične fotografije Jasninog unakaženog tela obišle su čitav svet, ali do danas niko nije procesuiran za ovo svirepo ubistvo.

Tog 29. aprila 1999. godine, na najokrutniji način, prekinuto je jedno detinjstvo. Prekinuti su svi snovi, želje, nadanja, maštanja jednog deteta. Jasni nije dozvoljeno da odraste... 

Jasna Tasić/Privatna arhiva
 

Danas bi ona imala 38 godina. Imala bi danas svoju porodicu – supruga, decu… Nažalost, to joj nisu dozvolili oni koji su od strane Zapada proglašeni za “borce za slobodu”. 

Umesto da danas provodi vreme sa svojom decom i da razmišlja o problemima koje donosi svakodnevni život, Jasna već punih 19 godina počiva na lokalnom groblju a od vesele i nasmejane devojčice ostala je fotografija na hladnom, mermernom spomeniku.

Jedno detinjstvo je zauvek ugašeno a porodica Tasić je ostala trajno zavijena u crno. Dodatnu bol im stvara i saznanje da za ovaj zločin baš niko nije odgovarao.

Albanski teroristi masovno ubijali decu

Tokom trajanja rata ali i kasnije, na Kosovu i Metohiji je svirepo ubijeno 129 dece srpske i romske nacionalnosti a pripadnici terorističe tzv. OVK do danas nisu procesuirani niti osuđeni za ove stravične zločine. 

Profimedia
 

O kakvim bolesnim umovima se radilo, svedoči nam i činjenica da su Albanci besomučno ubijali čak i albansku decu. Jedan od takvih primera je svirepo ubistvo devojčica Adeline (9) i Mimoze Hajre (14) koje su masakrirane sa porodicom u Glogovcu. Njihov greh je bio to što je njihov otac bio pripadnik MUP-a Savezne Republike Jugoslavije i što je ostao veran zakletvi koju je položio.

Sličnih nekažnjenih zločina je bilo napretek. Nažalost, porodicama žrtava i dalje ostaje samo nada da će jednog dana zlikovci biti izvedeni pred lice pravde.

Bonus video:

TANJUG

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti