Nišlija ponudio besplatan smeštaj i posao izbeglicama iz Rusije i Ukrajine! Sada je na muci

16.04.2022

07:10

0

Kako je naveo, osoba bi imala i zaduženja koja bi joj bila plaćena, dok o hrani i zdravstvenim troškovima ne treba da brine

Nišlija ponudio besplatan smeštaj i posao izbeglicama iz Rusije i Ukrajine! Sada je na muci
Copyright Michal Jarmoluk/Pixabay

Humanost pojedinih Srba ne prestaje da iznenađuje, a među prvih pet ovogodišnjih, mogla bi da se nađe i ponuda jednog Nišlije.

Naime, on je odlučio sa svojom suprugom, da ponudi smeštaj u njihovoj porodičnoj kući u Svrljigu, porodicama iz Rusije i Ukrajine!

Kako je na početku objasnio, moli da se na oglas ne javljaju Rusi i Ukrajinci koji već žive u Srbiji.

- Moja žena i ja nudimo besplatan smeštaj i privremeni posao četiri sata dnevno, pet dana nedeljno, od ponedejlka do petka na period do tri meseca. Mesečna plata je 500 evra oko sedam evra po satu - stoji u opisu objave Vladimira F.

Dalje objašnjava da bi im trebala pomoć oko čuvanja trogodišnjeg sina ili sa nekim kućnim aktivnostima.

- Ja radim skoro deset godina u IT industriji, a žena priprema ispite na Pravnom fakultetu i master disertaciju tako da ukoliko neko može da nam pomogne na četiri sata dnevno, to bi nam puno značilo - dodaje.

Ogroman odziv

Naša redakcija uspela je da kontaktira Vladimira, a on nam je objasnio da nikada nije bio cilj da iskoristi tuđu muku.

- Ideja je bila da pružimo smeštaj i mogućnost da se lepo zaradi. Ni na pamet nam nije palo da eksploatišemo tuđu muku - priča on za 24sedam.

Kako objašnjava, sada sledi onaj teži deo. Naime, na oglas se javilo već 40 ljudi za samo dva dana!

-  Verujte mi da je najteži deo kada morate nekoga da izaberete - dodaje Nišlija.

Na sigurnom 

Ovaj plemeniti čovek objašnjava i da bi osoba koja bi prihvatila njihovu ponudu imala svoju sobu, kao i kancelariju za učenje ili rad preko interneta ukoliko im je potrebno. Hrana i zdravstveni troškovi bi bili pokriveni.

Poželjno je, kako objašnjava, da osoba poznaje engleski jezik ali nije obavezno.

- Ne pušimo, žena je vegan i praktikuje jogu. Dosta putujemo. Takođe imamo i psa u dvorištu. Ja sam aikido učitelj i imamo slobodnu salu ukoliko neko želi da vežba ili daje časove drugima - ispričao je nešto i o sebi.

Kriza u Ukrajini

Podsećamo, u toku je 52. dan oslobodilačke akcije Rusije u Ukrajini. Podsećamo, do nje je došlo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin priznao nezavisnost LNR i DNR, što je Ukrajina negirala.

Pored toga što bi ovi Srbi ponudili siguran krov nad glavom nekome, ta osoba bi imala i dovoljno vremena za sebe i svoje usavršavanje.

- Potreban nam je neko na 20 sati nedeljno tako da bi ste imali dosta slobodnog vremena - zaključuje Nišlija u svojoj ponudi.

Zbog dolaska Rusa i Ukrajinaca skočile su cene kirija u Srbiji. Taj porast posebno se oseti u Beogradu, ali i u Nišu. 

Tako se u najvećem gradu na jugu Srbije stanovi mogu iznajmiti od stotinak pa čak do 1.200 evra u zavisnosti od kvadrature, lokacije i opremljenosti nekretnine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike