Besplatna edukacija za trudnice: Počinje 10. Festival dojenja

11.04.2022

11:11

0

Autor: 24sedam

Jubilarni festival biće održan 14. aprila u Beogradu

Besplatna edukacija za trudnice: Počinje 10. Festival dojenja
Festival dojenja 2018 00327 - Copyright Promo/24sedam/Dečji sajt

Uprkos brojnim naučnim studijama koje su dokazale blagotvorni uticaj majčinog mleka na imunitet, zdravlje i emocionalnu stabilnost bebe, i dalje mali procenat žena doji decu duže od šest meseci.

Kako bi se ova poražavajuća statistika promenila, u UVC "Šumice“, Ustanička 125/1, u četvrtak 14. aprila, od 12 do 17 časova, biće održan deseti, jubilarni Festival dojenja.

Trudnice iz Beograda, iz ostatka Srbije, iz okruženja i iz dijaspore, besplatno će naučiti od sertifikovane savetnice za dojenje zašto je mamino mleko više od hrane, šta se radi ako je beba previše mala ili slaba da bi sisala, šta ako mama ima ragade ili mastitis, kada i kako se izmlazavati, u kojim slučajevima bebu treba buditi da sisa, a kada je treba ostaviti na miru.

U okviru Festivala dojenja biće organizovan i zdravstveni panel na kojem će učestvovati ginekolog-akušer, pedijatar-neonatolog, psihijatar i patronažna sestra. Oni će pričati o trudnoći i porođaju, razlozima za i protiv epidurala, prednostima vaginalnog porođaja u odnosu na carski rez, vakcinama protiv kovida, značaju kolostruma i kontaktu „koža na kožu“, o strahovima i postporođajnoj depresiji, o kupanju beba i nezi pupčanog patrljka...

Svi oni će besplatno pomoći trudnicama da se što bolje pripreme za dolazak bebe na svet. Pripremiće ih za dojenje, jer imaju rešenje za sve probleme zbog kojih su tolike mlade majke odustajale i prešle na flašice i formule. Verujte, posle ovog festivala, to se neće desiti nijednoj mami. Dovoljno je samo da čvrsto reši da doji i da pažljivo sluša savete stručnjaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike