"Radeći jedan od najtežih poslova, doprinosili su razvoju naše zemlje": Premijerka uputili telegram saučešća porodicama nastradalih rudara

01.04.2022

10:54

0

Osmorica rudara nastradala su od posledica gušenja metanom

"Radeći jedan od najtežih poslova, doprinosili su razvoju naše zemlje": Premijerka uputili telegram saučešća porodicama nastradalih rudara
Tan2022-3-17_13642858_0 - Copyright TANJUG/ Rade Prelic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodicama stradalih rudara u nesreći u rudniku mrkog uglja "Soko".

- Veoma me je potresla vest o strašnoj tragediji koja se jutros dogodila u rudniku "Soko“, u kojoj je život izgubilo osam rudara. Radeći jedan od najtežih poslova, oni su svakodnevno doprinosili i razvoju naše zemlje. Njihov svakodnevni trud i rad, predanost i hrabrost ne smemo i nećemo zaboraviti - navodi se u saopštenju.

Premijerka ističe da ne postoje reči kojima "možemo da ublažimo bol porodica nastradalih".

- Ono što možemo u ovim trenucima, jeste da pružimo svu pomoć porodicama. Takođe, želim brz i lak oporavak rudarima koji su povređeni u jutrošnjoj nesreći. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama, prijateljima i sugrađanima stradalih. Neka im je večna slava.

U nesreći u rudniku koja se jutros dogodila u rudniku uglja "Soko" kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povređeno, potvrdilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Podsećamo, poginuli su Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanović (55), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34) i Zlatković Darko (43). Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu.

Kako je saopštio direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić smrt je nastupila gušenjem metanom.

- Svi rudari u rudniku "Soko" nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda - rekao je direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić.

Prema Denićevim rečima rudarska inspekcija trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačne uzroke ove strašne nesreće i po okončanju uviđaja biće izdata zvanična izjava.

Tela nastradalih izvučena su iz jame i čeka se njihov transport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike