Tragična smrt rudara: Nisu imali fizičke povrede, direktor rudnika saopštio razlog smrti!

01.04.2022

12:22

2

Osmorica rudara poginula su u jutrošnjoj nesreći

Tragična smrt rudara: Nisu imali fizičke povrede, direktor rudnika saopštio razlog smrti!
Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkan

Smrt osmorice rudara nastupila je gušenjem metanom saopštio je direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić.

- Svi rudari u rudniku "Soko" nastradali su od posledica gušenja, usled povećane koncentracije metana. Nijedan od njih nema fizičkih povreda - rekao je direktor Aleksinačkih rudnika Nemanja Denić.

Poginuli su Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanović (55), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34) i Zlatković Darko (43). Najmlađi nastradali rudar imao je 31 godinu.

Svi rudari izvučeni su iz okna, a u bolnici u Aleksincu se nalazi 18 rudara sa lakšim povredama i tri sa težim, ali ne opasnim po život. Još najmanje 20 rudara se očekuje da bude hospitalizovano u Kliničkom centru Niš i oni imaju teže povrede grudnog koša i ruku.

Prema Denićevim rečima rudarska inspekcija trenutno obavlja uviđaj kako bi utvrdila tačne uzroke ove strašne nesreće i po okončanju uviđaja biće izdata zvanična izjava.

- Prema prvim informacijama do nesreće je došlo zbog iznenadnog izboja metana pod pritiskom. I svi rudari koji su stradali, stradali su od gušenja.

- U smeni je, prema nezvaničnim podacima bilo 49 rudara. Jedan deo njih je iz rudnika "Soko" a drugi deo su rudari iz Aleksinačkih rudnika koji su radili na izradi rudarskih prostrija - dodaje direktor Aleksinačkih rudnika Denić.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti