Krivorečani strepe od lažnog sveštenika: Aleksandri pretio da će zaklati nju i njenog sina, gađao im psa samostrelom!

29.03.2022

15:30

0

Žička eparhija je potvrdila da M.B. nije svešteno lice

Krivorečani strepe od lažnog sveštenika: Aleksandri pretio da će zaklati nju i njenog sina, gađao im psa samostrelom!
Sveštenik/ Ilustracija - Copyright Profimedia

 Aleksandra R. se pre tri godine preselila iz Beograda u selo Kriva Reka kod Gornjeg Milanovca. Na ovakav korak, odlučila se zbog mirnijeg načina života, u selu koje broji jedva 200 meštana, dočekalo je upravo suprotno.

Kako objašnjava za Telegraf, u selo se doselila sa svojim maloletnim sinom, a ubrzo je od meštanina M.B., od kojeg strepi celo selo, počela da dobija pretnje da će ih "zaklati i dići u vazduh".

- On je, kako sam saznala od prethodne vlasnice, želeo da kupi ovo imanje na kojem ja sada živim. Međutim, i nju je maltretirao, pa mi je rekla da mu plac ne bi prodala ni da joj je nudio 100.000 evra - priča Aleksandra.

M. B. se inače oblači u mantiju i predstavlja kao sveštenik, iako to uopšte nije. Žička eparhija je na zahtev Tužilaštva odgovorila da on nije svešteno lice. Međutim, on mantiju i dalje nosi.

- Mantiju nosi, a celo selo maltretira, uključujući i svoju ženu. Znamo da je osuđen za nasilje u porodici i da su mu oduzete bombe i oružje koje je nezakonito držao. Bombe je u Inđiji, odakle je inače, stavljao pod krevet rođenom ocu. Dobio je nanogicu i nosio je godinu dana - priča Aleksandra.

Njoj je prvo ograđivao plac, izražavajući tako svoj revolt što ga nije kupio. Problemi su eskalirali kada je, navodi naša sagovornica, primila u kuću njegovu ženu koja je jednog jutra uplakana došla kod nje.

- Poludeo je i rekao kako sam ja njoj organizovala bekstvo. Nakon toga mi je ukrao prvog srednjeazijskog ovčara, mladog šampiona. Moje dete od osam godina je kroz prozor gledalo krađu. Potom je ukrao i drugog srednjeazijskog ovčara, a u februaru i štene rodezijskog ridžbeka, kujice koju sam ostavila za priplod. Sve je kulminiralo kada je samostrelom pogodio našu rotvajlerku, tvrdeći da je bilo u samoodbrani, iako svi znaju da mi psi nisu agresivni i da nikada takve pse ne bih držala - kaže Aleksandra.

Sreća pa je, dodaje, samostrel promašio srce, ali ona i sin ostali su prestrašeni šta je M.B. sledeće spreman da uradi. Aleksandra ga je prijavila policiji, nekoliko postupaka je u toku, a baš u trenutku pisanja ovog teksta spremala se za suđenje koje treba da se održi povodom stravičnih pretnji koje joj je M. B. uputio.

- Rekao je da će da me kolje, da me diže u vazduh... Ne mogu ni da vam pričam kakve je sve pretnje izgovorio. Telefonski razgovor u kojem mi je pretio je snimljen i policija i tužilaštvo su ga preuzeli i slali na veštačenje. Uvela sam video nadzor. Ne spavamo mirno, ni ja ni sin. Trzam se na svaki šum - priča Aleksandra.

Kako kaže, M. B. i njegova supruga odbili su poligraf, ali su doneli nalaze od psihijatra, pozivajući se na dijagnozu koja im je postavljena. 

- Mene ta dijagnoza neće sačuvati, a ni moje dete. Treba nam zaštita i reakcija države - poručuje na kraju ova majka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike