Moniki koja je bila žrtva Malčanskog berberina biće renovirana kuća: "Imala je težak period ali je uzdignute glave rešila da ide napred!"

28.03.2022

15:14

0

Autor: Maja Kostić

Predstavnici grada obećali da će biti dograđena porodična kuća u kojoj živi sa roditeljima i dedom

Moniki koja je bila žrtva Malčanskog berberina biće renovirana kuća: "Imala je težak period ali je uzdignute glave rešila da ide napred!"
viber_image_2022-03-28_17-08-06-910 - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Mala Monika Karimanović (15) iz Suvog Dola koju je pre tri godine oteo i zverski mučio Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, uspela je da se izbori sa posledicama nasilja koje preživela tokom deset dana po šumama i brdima, na jakom minusu, a uskoro će dobiti i bolje uslove za život jer su predstavnici grada danas obećali da će biti dograđena porodična kuća u kojoj živi sa roditeljima i dedom.

Kuća će, kažu čelnici, biti obnovljena, renovirana i proširena. Za njih, a pre svega za napaćenu devojčicu, novi dom će značiti mnogo, budući da do sada nisu imali privatnost, jer svo troje žive u jednoj sobi, dok su u drugoj baka i deka. 

Aleksandra Karimanović rekla je danas da je njena ćerka dobro i da  se priprema za polaganje testove za upis u srednju školu.

- Dobro je, idemo napred koliko god možemo. Drago mi je što je opet stala na svoje noge i što želi da uspe u životu. Imala je težak period, jedan od najgorih, ali je opet, uzdignute glave, rešila da ide napred. Tu smo mi da je bodrimo i da idemo svi napred“, kazala je Aleksandra.

Prema njenim rečima, Monika bi želela da upiše srednju školu za vaspitače ili pravno-poslovnu školu.

- Nadamo se da će upisati to što želi. Nismo još počeli sa pripremama za proslavu male mature. Ima vremena, tokom maja ćemo da vidimo da kupimo haljinu i sve ostalo što joj treba - izjavila je Aleksandra.

Kazala je da su srećni što će nakon nadogradnje kuće koju im je obećala gradonačelnica Dragana Sotirovski, njihova ćerka dobiti svoju sobu i kupatilo.

Devojčicin deda Miodrag Sulejmanović rekao je da će na postojećih 40 kvadrata kuće biti dograđen sprat koji će imati dve sobe, kupatilo i hodnik.

- Najbitnije nam je to što će struja biti odvojena od mog brata i biće najverovatnije voda. Za tri meseca bi trebalo da bude sve gotovo. Dokumentacija je sva izvađena osim građevinske dozvole - rekao je Sulejmanović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prilikom obilaska Karimanovića kazala da je grad odlučio da im nadogradi kuću, nakon što su izrazili želju da ostanu da žive u Suvom Dolu.
Sotirovski je rekla da je završen postupak legalizacije porodične kuće Karimanovića i u toku je postupak dobijanja građevinske dozvole za nadogradnju, kako bi Monika dobila svojih 40 kvadrata stambenog prostora.

- Ne bih govorila o iznosu radova, grad ima svoje ljude i donatore koji žele da pomognu u materijalu i građevinskim radovima. Ne treba zazboraviti da grad ima i svoje javno komunalno preduzeće koje ima majstore, pa ćemo svi zajedno pomoći - istakla je Sotirovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike