Gde su danas Stefan i Uroš koji su bili simbol prkosa NATO bombama?! Jednom fotkom zapalili mreže (FOTO)

30.03.2022

06:15

0

Autor: R.M.

Fotografiju tada malog Stefana i njegovog brata na Tviteru proglasili simbolom prkosa NATO ubicama

Gde su danas Stefan i Uroš koji su bili simbol prkosa NATO bombama?! Jednom fotkom zapalili mreže (FOTO)
ExRLFYlWUA0ShJx - Copyright Twitter_само дрско @drs_ko

Stefan Drljača imao je samo 12, a njegov brat Uroš 10 godina kada je NATO bombardovao Srbiju.

Tada je i nastala fotografija koja je nedavno postala hit na Tviteru, a na kojoj Stefan i njegov mlađi brat drže natpise sa parolama upućenim Moniki Levinski i Bilu Klintonu.

Na jednoj je pisalo "Monika, stegni zube", što je bila aluzija na seksualnu aferu sa tadašnjim američkim predsednikom Bilom Klintonom, jednim od glavnih zagovornika bombardovanja naše zemlje.

Na drugom transparentu koji je nosio njegov brat bila je poruka Klintonu: "Bile, dođi nam na jaja" a transparent je bio napisan uoči Vaskrsa.

- Tih danas svakodnevno su bili protesti protiv NATO bombardovanja, i mi smo svaki dan gledali šta ćemo da smislimo kada idemo na protest. I tako smo napravili te transparente - počinje priču Stefan za 24sedam.

 

Međutim, jedan transparent na fotografiji posebno privlači pažnju. Reč je o crtežu kultnog usisivača fabrike "Sloboda" iz Čačka koja usisava ponos američke avijacije - "nevidljivi" avion F-117A, koji je naša PVO oborila iznad Buđanovaca. Naravno, na usivivaču piše RV i PVO i vidi se kako usisava avion.

- Teča je pomogao da se napravi taj transparent. Nastao je iz revolta što su gađali "Slobodu", i to je bio naš simbol prkosa - kaže Stefan.

Ali Stefan i Uroš nisu bili jedini koji su se borili protiv NATO bombardovanja. Naime, u borbi je aktivno učestvovao i njihov otac, koji je tada bio vojni pilot.

- On je sve te dane bio odsutan od kuće, a brat je imao problema sa zdravljem zbog stresa. u početku je bilo straha i silazili smo u podrum, ali smo ubrzo nastavili da živimo normalno. Bilo je mnogo dece i izlazili smo svaki dan da se igramo. Nekako se narod još više povezao i bilo je dobro druženje, a i brzo smo se navikli na novu situaciju - priča Stefan.

 

Stefan je danas snimatelji i bavi se video-produkcijom, dok je njegov brat psiholog koji je dospeo čak do Kine, gde je predavao engleski.

Stefan je u medijima poznat i kao ekološki aktivista, koji je u rodnom selu dede kupio imanje na kom trenutno pokušava da dobije šumu, u čemu mu pomažu mnogi njegovi poznanici i prijatelji.

I 23 godine nakon NATO agresije, oseća nepravdu koja se dogodila prema našem narodu.

- Osećam ono što je i većina ljudi osetila na svojoj koži. Jednu veliku nepravdu zbog agresije koja je bila neopravdana. Ostaje taj osećaj da je nekako sve to prošlo, a da nikoga nije bilo briga šta se dešava usred Evrope - izjavio je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike