Najnoviji korona presek: Više preminulih nego juče! Ipak jedna brojka pada!

27.03.2022

13:49

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Više preminulih nego juče! Ipak jedna brojka pada!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Na prisustvo virusa testirano je 8.110  ljudi. Broj pozitivnih uzoraka je 1.273, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 12 pacijenata. Na respiratoru je 38 pacijenata. 

Procentualno je zaraženo 15 odsto od ukupnog broja testiranih.

Juče je korona virus potvrđen kod 1.693 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo devet  pacijenata. Bilo je testirano 11.993 osoba.

Na respiratoru je bilo 39 ljudi, dok se u bolnicama lečilo 731 pacijent.

Procentualno je bilo zaraženo 14 odsto testiranih.

Kašalj i temperatura do 39 stepeni, ovih dana česti su simptomi kod dece. Međutim, nije u pitanju kovid, već virus koji hara u kolektivima, ali je srećom bezopasan.

Roditelji su zabrinuti, iako lekari kažu da nema mesta panici, da je u pitanju virus koji se javlja kod dece uzrasta od šest do 12 godina, da prolazi brzo, za dva do tri dana.

- Virus se javlja kod svih uzrasta, ali se javlja i kod male dece. Koji je virus u pitanju još ne znamo, gradski Zavod još nije objavio koji je virus u pitanju, ali s obzirom da je ravnoteža u prirodi poremećena, moguće da je u pitanju virus gripa. Važno je da ga prepoznamo na osnovu kliničkih simptoma i da kliničke analize to potvrđuju - navodi dr Radmila Kosić, pedijatar Doma zdravlja "Zvezdara".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike