Dečja odmarališta novi hit u Srbiji: Istraživali smo koliko koštaju i koje destinacije su najtraženije (FOTO)

25.03.2022

07:10 >> 14:06

0

Čekaju vas Tara, Rudnik, Aranđelovac, Goč, Avala i Divčibare

Dečja odmarališta novi hit u Srbiji: Istraživali smo koliko koštaju i koje destinacije su najtraženije (FOTO)
Copyright Profimedia

Na Sajmu turizma u Beogradu, Centar dečjih letovališta predstavio je ponudu za mališane širom Srbije, a roditelji sada mogu da biraju između različitih atraktivnih destinacija naše zemlje.

Cilj ovog centra su aktivan odmor, rekreacija i zdravstvena zaštita, ali i zdrava ishrana i obrazovni rad dece i omladine. Deca su predškolska i školska do 15 godina starosti.

Boravak u objektima Centra, kojih je sedam po čitavoj Srbiji, za sedam dana za decu do sedam godina košta od 8.000 do 12.000 dinara, a za odrasle od 13.000 do 18.000, u zavisnosti od destinacije.

- U okviru Centra imamo ukupno sedam objekata, od čega je šest aktivno. Nije aktivan jedino objekat u Brusu koji smo dobili prošle godine u avgustu. Obezbeđena su nam sredstva iz budžeta da bismo mogli da renoviramo odmarališta i da radove privedemo kraju. Bitno nam je da sve bude funkcionalno, da deca mogu tu da uživaju, a imaće i bazene - kaže za 24sedam direktorka Centra Tanja Santrač.

Organizacija ima šest aktivnih dečjih odmarališta na Tari, u Aranđelovcu, na Rudniku, Goču, Divčibarama i Avali.

- Destinacija na Avali nam je posebno značajna jer smo tu destinaciju preuzeli 2019. godine, i deca još uvek nisu imala prilike da upoznaju "Šuplju stenu". Ono što je najbolje jeste to da je zvanično odobrena rekreativna nastava. Nameravamo i da renoviramo paviljon na Tari, četvrti po redu. Imaće bazen, svlačionice, saune i sve prateće elemente. Planiramo i renoviranje "Bukulje" do kraja godine - navodi ona, i dodaje da su se zbog pandemije neke stvari promenile i nisu više kao ranije.

24sedam/Katarina Mihajlović
Tanja Santrač

- Međutim, ono što je nama značajno, uprkos pandemiji zbog koje smo trpeli ozbiljne udarce, uspeli smo da ostvarimo plan 50 odsto, što je veoma značajno za Centar, jer mnoge agencije nisu uspele da se održe. Sada za nas nema zime. Kad možemo da radimo i kad su mere ublažene, mi smo tu svoj na svome - objasnila je ona.

Direktorka Centra naglašava da su porodice veoma zainteresovane i da su im ta putovanja mnogo pomogla tokom pandemije.

- Otvorili smo se i za odrasle, za porodice, i oni su nam jako značili tokom pandemije jer su uglavnom putovali. Može sve da bude u sopstvenoj režiji, a biće rekreativna i za odrasle, jer planiramo programe koji će biti korisni za roditelje, kao što je aerobik vikendom na Bukulji. Planiramo da tu budu i poznate ličnosti, da bi ljudima trening u prirodi bio privlačniji - kaže Santrač.

Ona ističe da su ponosni na to što ih posećuje više od 32.000 mališana, koji se konačno vraćaju u objekte, i što se sve više porodica iz cele Srbije odlučuje da vikend provede u njihovim objektima.

Roditelji mogu svoju decu da pošalju u ova dečja odmarališta koja su napravljena baš po meri deca i koja imaju sve što je njima potrebno, interesantno i poučno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike