Školarci, doneta odluka: Od 21. marta nova pravila i pohađanje nastave!

18.03.2022

10:08

0

Odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola

Školarci, doneta odluka: Od 21. marta nova pravila i pohađanje nastave!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U svim osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka 21. marta primenjivaće se prvi model nastave, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" od 10. do 15. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1403 (0.18%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je 3 (0.007%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 114 (0.28%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 5 (0.01%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Odobrene đačke ekskurzije

Ministarstvo je odobrilo održavanje školskih ekskurzija i putovanja u Srbiji i Republici Srpskoj, a svaki učenik pre puta moraće od lekara da dobije zdravstveni list, rekao je danas pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić.

On je kazao da je ministarstvo izdalo preporuku o ekskurzijama na osnovu preporuke Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Pašić je gostujući na TV "Pink" objasnio je da će na ekskurzije moći učenici koji u poslednjih nedelju dana pre puta nisu imali simptome korona virusa, nisu lečeni i pod uslovom da u užoj porodici nije bilo pozitivnih na kovid.

Svaki učenik koji ide na put, mora do lekara da se popuni zdravstveni list, a bitno je da se ne mešaju deca iz više škola, rekao je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike