Neverovatan gest đaka prvaka iz Ljiga: Učiteljici za 8. mart ostavili nesvakidašnji poklon (FOTO)

09.03.2022

21:13

0

Učiteljica Ana Gošović na svom stolu zatekla je uplatnicu, ali ne običnu, već onu naslovljenu na Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), na iznos od 10.000 dinara

Neverovatan gest đaka prvaka iz Ljiga: Učiteljici za 8. mart ostavili nesvakidašnji poklon (FOTO)
1646841333ljig-cek-djaci-roditelji-donacija-fotorina (1) - Copyright RINA

Mnogi roditelji, ali i učenici, trudili su se da prethodnih dana sakupe novac i izaberu što bolji poklon za vaspitačice, učiteljice i profesroke, ali među najorigalnijim svakako su se pokazali učenici I/3 razreda Osnovne škole "Sava Kerković" iz Ljiga.

Učiteljica Ana Gošović na svom stolu zatekla je uplatnicu, ali ne običnu, već onu naslovljenu na Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), na iznos od 10.000 dinara.

- Ne postoji srećnija žena danas od mene. Velike ljudske gromade imam u učionici, a još veće ljudske gromade ih odgajaju. Iako su tek prvi razred i tek zakoračili u školske klupe, nema sumnje da će to biti ljudi velikog srca - rekla je učiteljica Ana za RINU povodom ovog jedinstvenog gesta u Srbiji.

Ona dodaje da su roditelji osluškivali njeni reči i, znajući da ne voli materijalne poklone, došli na ideju da novac od kog bi kupili poklon daju u humanitarne svrhe, i to baš udruženju koje je namenjeno deci koja se bore sa opakom bolešću.

RINA
 

 

- Upravo u ovom udruženju kažu da do sada nisu imali ovakvu situaciju. Anini prvaci zajedno sa svojim mamama i tatama izabrali su najveći poklon, a pre svega položili ispit ljudskosti i humanosti. Bravo, deco i roditelji - kaže ponosna učiteljica.

Naravno, nisu izostale ni ručno pravljene čestitke Aninih "velikih" prvaka koje su stigle na pravu adresu i izmamile osmeh na lice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike