Najnoviji korona presek: Virus ne jenjava, 23 odsto pozitivnih uzoraka, još 49 žrtava

24.02.2022

14:06

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Virus ne jenjava, 23 odsto pozitivnih uzoraka, još 49 žrtava
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.718 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 49 pacijenata.

Testirano je 16.450 osoba.

Na respiratoru je 115 pacijenata.

Procentualno je 23 odsto zaraženih od broja testiranih.

Koronavirus je juče potvrđen kod 4.388 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 52 pacijenata. Testirano je 18.037 osoba. Na respiratoru je bilo 129 pacijenata.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izrazio je očekivanje da bi u Srbiji, pored vakcine Sputnjik lajt, mogla da počne i proizvodnja nazalne vakcine, koja kako navode ruski stručnjaci, primljena zajedno s običnom, pruža 100 odsto zaštite od koronavirusa.

Popović je rekao da su u toku pregovori sa Institutom Gamaleja o proizvodnji vakcine Sputnjik lajt (koja se daje u jednoj dozi) i da se u martu ili aprilu očekuje dolazak direktora tog moskovskog Instituta Aleksandra Ginzburga.

- Razgovaraćemo i o proizvodnji nazalne vakcine koja će se davati kao sprej, a već su je primili brojni političari, privrednici, glumci, pevači i pokazala je izvanredne rezultate - rekao je ministar za inovacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike