Jana je jamb šampionka i otkriva svoju taktiku: Ovde se lome olovke i i lupa o stolove (FOTO/VIDEO)

23.02.2022

19:00

1

"Moj cilj je što manje brisanja, radije ću da 'puknem' kolone nego da bilo šta brišem"

Jana je jamb šampionka i otkriva svoju taktiku: Ovde se lome olovke i i lupa o stolove (FOTO/VIDEO)
jana potić jamb sampionka foto nenad jovanovic 2102 2022 (14) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Odnedavno se u Beogradu organizuju jamb takmičenja, na kojima je konkurencija sve ozbiljnija. Društvena igra koju svi koriste za ubijanje vremena očigledno prkosi pametnim telefonima i društvenim mrežama kao modernim vidovima zabave.

Mnogo mladih, a ne samo starija generacija, redovno igra jamb i dolazi u kafić u prizemlju Kolarčeve zadužbine da se takmiči. Jedna od najredovnijih je Jana Potić, dvostruka šampionka u singl kategoriji jamba, inače profesorka srpskog jezika i književnosti.

Jamb igra uz mamu i baku od desete godine i uživa u napetoj borbi. Zahvaljujući jambu stekla je mnogo prijatelja, a momci koji organizuju takmičenja redovno zbijaju šale na račun toga što se već dva puta izborila za mesto šampiona.

- Ako pitate organizatora, nemoguća sam kada pobeđujem, zato što obožavam da im to nabijam na nos. Ali privatno zapravo nisam. OK sam i kad pobeđujem i kad gubim, nekako stvarno igram taj jamb iz zadovoljstva i kroz svaku partiju naučim nešto novo - kaže Jana za emisiju “24sedam sa Marom”.

 

Jana je voditeljki Mariji Atanasković otkrila kojom taktikom se vodi kada se takmiči. 

- Moj cilj je što manje brisanja, jer ručni jamb je nešto što se uglavnom briše, radije ću da "puknem" kolone nego da bilo šta brišem - rekla je voditeljki Mariji Atanasković.

Jana otkriva i da je redovnost veoma bitna, ne samo treninga, nego i prisustva na takmičaraskim večerima, jer ko se ne pojavi jedno veče, onda automatski gubi bodove. A ona je uvek tu. 

U žaru borbe, tokom igranja stradaju olovke, bacaju se kockice na sve strane, a lupa se o sto čak i kad je stakleni. Zašto su u jednom kafiću zabranili igranje jamba zbog Jane, na koji način održava koncentraciju tokom partija i koliko je trajala njena najduža igra, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike