Mala Anđela nema ništa, a ipak ima 179 medalja sa 12 godina: Njena priča razara i najtvrđa srca (FOTO, VIDEO)

02.02.2022

19:01

0

Anđela Milojević iz Donjeg Katuna kod Varvarina je naša najuspešnija mlada karatistkinja

Mala Anđela nema ništa, a ipak ima 179 medalja sa 12 godina: Njena priča razara i najtvrđa srca (FOTO, VIDEO)
andjela milojevic karate (3) - Copyright 24sedam/N.V./I.M.

Čitava jedna soba u domu male karatistkinje Anđele Milojević oblepljena je njenim diplomama i priznanjima i ukrašena medaljama. Ima 12 godina, karate trenira šest godina, i za to vreme je osvojila 179 medalja i 198 diploma. 

Nažalost, Anđela odrasta u uslovima koji su daleko od idealnih. Nijedno dete, a pogotovo šampion, ne bi trebalo da tako živi. Stanuje u trošnoj kući sa dvojicom mlađe braće, roditeljima i dekom koji je slabo pokretan zbog posledica moždanog udara.

Stolarija je dotrajala, u kući je hladno kao i napolju, a po minusu Anđela na treninge ide u prolećnim patikama. Njeni roditelji retko imaju novca za gorivo, pa je otac na treninge vodi auto-stopom.

 

Obraćali su se opštini za pomoć, međutim, Varvarin ih odbija jer je karate škola "Shotokan Ći", u kojoj Anđela trenira, na teritoriji opštine Ćićevac.

- Bavio sam se poljoprivredom i stočarstvom, pa sam hteo da ih još unapredim, da imam još krava... Zbog dece da imam što više prihoda. Uzeo sam neke kredite, koje posle nisam mogao da vratim, i onda su mi uzeli sve. I krave, i mašine, i njive - rekao je za emisiju “24sedam sa Marom” Zoran Milojević,  Anđelin otac.

Bez obzira na to što odrasta u izuzetno teškim uslovima, Anđela beleži neverovatne rezultate i ne prestaje da se trudi na treninzima. Njen trener Lazar Radisavljević kaže da u početku nije delovalo da je talenat, jer se u prvim godinama karatea mladi borci obučavaju kroz kate. Kada su počele prave borbe, pokazalo se da je Anđela izvanredna.

 

- Meni su se više sviđale borbe sa pravim protivnikom, zato što tu ima udarca, a ja mnogo volim da se bijem - rekla je Anđela voditeljki Mariji Atanasković.

Ova devojčica je neustrašiv borac. Na jednom takmičenju htela je da protivnika dečaka pozdravi uobičajnim pozdravom boraca, tj. dodirivanjem pesnica. Međutim, dečak joj je odmah zadao udarac u nos, od kog je krenula krv. Nije zaplakala. Nakon što su joj lekari zaustavili krvarenje, vratila se u borilište i pobedila ga.

- Kako napreduje, pojavljuju se sve veći i veći zahtevi, jer postoje međunarodna takmičenja na koja bi trebalo da ide. Iz tog razloga se troškovi znatno podižu. Na primer, u oktobru ove godine je Svetsko prvenstvo u Tokiju, gde će troškovi sa sve pripremama, avionskim kartama, smeštajem i ishranom biti oko 3.000 evra. Njeni roditelji to ne mogu da priušte - objasnio nam je trener Lazar Radisavljević.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete našoj mladoj šampionki, to možete uraditi uplatom na sledeći broj računa: 205900101119344686

Kako je Anđela “rešila” jednog dečaka koji je maltretirao u školi, koju srednju školu želi da upiše i kako izgleda jedan njen trening, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike