Sin Vesne Pećanac progovorio o teškoj sudbini glumice: "Dužna je 15.000 evra, jure je izvršitelji"

30.01.2022

11:17

3

Navodi da je tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta

Sin Vesne Pećanac progovorio o teškoj sudbini glumice: "Dužna je 15.000 evra, jure je izvršitelji"
Vesna Pećanac - Copyright Facebook/Srpski glumci i glumice

Fotografije na kojima glumica Vesna Pećanac odlazi po ručak u Narodnu kuhinju i priča da živi na rubu egzistencije šokirala je sve. 

Povodom ovoga oglasio se i njen sin Petar koji već godinama govori o teškoj sudbini koja je zadesila njegovu porodicu nakon smrti oca. 

Navodi da je tragedija počela devedesetih i da je ona bila opšta. Njegov otac Živko je samo jedan primer ili istureni slučaj. 

- Ima mnogo žrtava ratova, tranzicije, odnosno dekomponovanja našeg društvenog i državnog ustrojstva. Živkova je krivica možda bila to što je bio najbolji u svome poslu. Nekima se uspeh ne prašta. Pogotovo onaj međunarodni - rekao je Petar. 

Ističe da ako je išta iz očevog primera mogao da nauči, jeste to da postoji tamna strana ljudske prirode i da je veoma moćna i učinkovita. Najbolje o tome govore i svi Živkovi filmovi, ali i naša nepsredna istorija. 

Naveo je da nije naročito "potresen" fotografijama njegove majke iz Narodne kuhinje kako su neki mediji to prikazivali, jer kako kaže, to traje godinama. 

 

 

- Žena je, opet, u toj kuhinji sedela i razgovarala sa patrijarhom. Dakle, bio je to sastanak na visokom nivou. No, ona nije u zavidnoj situaciji. U dugovima je do guše. Jure je izvršitelji. Ona se snalazi kako zna i ume. Ne može sama, ali eto, ona se bori nekako. Obraća se ljudima za pomoć, a pomoć uglavnom izostaje. Gde su kolege? Šta rade političari? - kazao je Petar. 

Iako su se posle objavljivanja ovih fotografija mnogi javili da pomognu Petar ističe da joj još uvek niko nije pomogao, u smislu da se trajno njen status i situacija reše. 

Dodaje da je dužna preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. 

- Dok se ne oslobodi tereta dugova, ona neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva i bede. Ima meseci kada joj uzmu celu penziju, a nekada primi 1.200 dinara ili 2.100. Ko može da živi ceo mesec sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac - rekao je Petar. 

Vesna je žrtva manipulacije

Pisalo se da je Vesna boravila u Sigurnoj kući i u staračkom domu, međutim, Petar kaže da dosta toga nije tačno i da se nada da će njegova majka tu negativnu retoriku medija konačno prekinuti svojim demantijem. 

 

 

- Šteti svima nama. Ružno je i predugo traje. Ta njena epizoda sa Sigurnom kućom se desila pre nekih 15-20 godina, a i dalje se u medijima forsira priča kako je Vesna neka žrtva porodičnog nasilja - objašnjava Petar. 

Po njegovom mišljenju ona je žrtva manipulacije i zloupotrebe, pa i sopstvene nepromišljenosti. Kaže da su je neki ljudi odvukli tamo sa pričom "zaboga, Vesna, gde ćeš da prezimiš”, a da su je potom iskoristili da ta Sigurna kuća na račun Vesninog boravka dobije neke poene i donacije. 

- Najgore od svega je što se izblatila cela familija, a to blato na nama stoji i dan-danas - kazao je Petar.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike