Najnoviji korona presek: Ponovo više od 17.000 zaraženih, preminula 42 pacijenta!

28.01.2022

13:38

0

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Ponovo više od 17.000 zaraženih, preminula 42 pacijenta!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 17.284 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 42 pacijenta. Testirano je 34.778 uzoraka. Pomoću respiratora diše 143 pacijenta.

Juče je korona virus potvrđen kod 17.674  osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 40 pacijenata. Testirano je 35.974 uzoraka, a na respiratorima je bilo 142 pacijenta.

Zbog povećanja broja obolelih kojima je neophodno bolničko lečenje od kovida-19, deo Kliničko-bolničkog centara "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu.

Zamenik direktora ove bolnice Predrag Savić potvrdio je da se posle pet nedelja otkako su izašli iz kovid sistema, Odeljenje Interne medicine KBC-a ponovo vraća u taj režim rada i izneo bojazan da bi zbog porasta broja obolelih i ostali delovi bolnice mogli da se vrate u kovid režim.

- Pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine, uz ginekologiju, koja sve vreme radi u dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida, ostale grane će pokušati da rade - rekao je Savić za RTS.

Podsetimo, Tim za škole prelomio je da i naredne nedelje đaci idu u školu po istom modelu kao i do sada. 

To praktično znači da srednjoškolci i stariji osnovci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, a najmlađi idu u školu na nastavu.

Za srednjoškolce i starije osnovce nastava se odvija po kombinovanom modelu - dan za danom, a učenici su podeljeni u dve grupe.

Na sednici Tima za škole nije doneta odluka o produženju raspusta. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike