KBC "Dragiša Mišović" ponovo u crvenoj zoni

28.01.2022

08:38

0

Problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara, jer je skoro 200 zaposlenih trenutno na bolovanju.

KBC "Dragiša Mišović" ponovo u crvenoj zoni
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zbog povećanja broja obolelih kojima je neophodno bolničko lečenje od kovida-19, deo Kliničko-bolničkog centara "Dr Dragiša Mišović" ponovo ulazi u crvenu zonu.

Zamenik direktora ove bolnice Predrag Savić potvrdio je da se posle pet nedelja otkako su izašli iz kovid sistema, Odeljenje Interne medicine KBC-a ponovo vraća u taj režim rada i izneo bojazan da bi zbog porasta broja obolelih i ostali delovi bolnice mogli da se vrate u kovid režim.

- Pokušaćemo da radimo u dualnom režimu. Hirurgija, urologija, deo interne medicine, uz ginekologiju, koja sve vreme radi u dualnom režimu i pedijatriju koja nije izlazila iz kovida, ostale grane će pokušati da rade - rekao je Savić za RTS.

Prema njegovim rečima problem predstavlja i veliki broj zaraženih i sestara i lekara, jer je skoro 200 zaposlenih trenutno na bolovanju.

- Na sreću, to su lake kliničke slike, niko nije hospitalizovan ni životno ugrožen, ali veliki broj obolelih ipak otežava proces rada u bolnici - kazao je Savić.

Pored "Dragiše Mišović" razmatra se i mogućnost da u crvenu zonu uđe i zemunska bolnica.

- Po zakonu velikih brojeva, ako imate svakog dana skoro 20.000 zaraženih, morate imati pritisak na bolnice. Toga nije bilo u početku, ali ovo govorimo na kraju januara - rekao je Sazdanović za TV Pink.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike