Bolji uslovi za vožnju, ali ima magle na auto-putevima

27.01.2022

07:16

0

Na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo - zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara, saopštili su Putevi Srbije

Bolji uslovi za vožnju, ali ima magle na auto-putevima
Youtube/eviaivima vima

U Srbiji su jutros bolji uslovi za vožnju zbog čega ima više vozila na putevima, ali i na saobraćajnicama unutar gradova.


Nastavlja se vožnja u zimskim uslovima koja sada donosi promenljivo stanje kolovoza od suvih, vlažnih i mokrih, do onih pod raskvašenim ili ugaženim snegom u planinskim predelima, a na kojima povremene snežne padavine donose nove manje slojeve snega na putu, saopštio je AMS S.

Pored neprekidnih intervencija kako bi prohodnost puteva bila bolja, putari intenzivno rade i na popravci novanastalih oštećenja na kolovozu, zbog toga je na tim mestima saobraćaj usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, kamioni na Horgošu, na izlazu, čekaju 240, Batrovcima 300, Šidu 180, Bogojevu 90 minuta.

Magla na autoputevima E-80 i E-75 smanjuje vidljivost

Na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo - zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na auto-putu E-75, Ražanj - Pojate, zbog pojave magle smanjena vidljivost na 80-100 metara.

Na pojedinim putevima snega ima do pet centimetara, a negde je u raskvašenom stanju, kao što su putevi na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požarevca, Valjeva.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti