Potresna slika ispred Infektivne klinike: "Ćale čeka u teškom stanju. Nemaju gde da ga stave jer im jedan pacijent upravo umire...""

14.01.2022

13:09

0

Heroji koje treba nagraditi, lekari, medicinske sestre i ostali zaposleni

Potresna slika ispred Infektivne klinike: "Ćale čeka u teškom stanju. Nemaju gde da ga stave jer im jedan pacijent upravo umire...""
Hitna pomoć - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Tviteraš koji se predstavlja imenom "Broj jedan" je objavio fotografiju koju je uslikao ispred Infektivne klinike u Beogradu, a koja govori o jako teškom stanju u kom se nalazi zdravstveni sistem zbog velikog broja obolelih od korone. 

- Ćale čeka na Infektivnoj u teškom stanju. Nemaju gde da ga stave jer im jedan pacijent upravo umire, a tri čekaju prevoz za Batajnicu. Pošto su mu ruke već pomodrele, priključili su ga na kiseonik u sedećem položaju. Ovim lekarima i sestrama treba dati medalju - navodi tviteraš u svojoj objavi.

 

 

On dalje objašnjava situaciju koja se dešavala i očigledan problem da su kapaciteti bolnica i zdravstvenih ustanova prilično popunjeni.

 

 

- Da ne bude zabune, ne znam da li ima mesta na Infektivnoj. Samo su nam rekli da ga šalju u Batajnicu. Problem je što je čekaonica puna, a on ne može da sedi, jer je u teškom stanju. Prikačili su ga na kiseonik prvo u sedećem položaju, a čim se su se oslobodila jedna ležeća kolica, stavili su ga da legne. Ovom prilikom želim da se zahvalim osoblju Infektivne klinike, kao i lekarima i tehničarima Hitne pomoći. Ti ljudi bukvalno svakodnevno spašavaju živote i zaslužuju svo poštovanje za to što rade - dodao je ovaj korisnik Tvitera.

Osim podrške i želje za brz oporavak, objava je naišla na jak odziv drugih tviteraša koji su se između ostalog prisetili svojih iskustva.

Takođe, tviteraši su se mahom zahvaljivali i iskazivali divljenje i poštovanje čitavom medicinskom osoblju koje se već skoro dve godine naustrašivo i neumorno bori protiv korona virusa.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike