Čovek koji je branio Noleta je Srbin: Obožava ajvar i vrhunski je advokat!

13.01.2022

22:15

0

Njegovi roditelji upoznali su se 1957. godine i potom pobegli u Australiju

Čovek koji je branio Noleta je Srbin: Obožava ajvar i vrhunski je advokat!
noolo - Copyright Printscreen/Vimeo/https://svensonbarristers.com.au/AP photo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje preživljava agoniju u Australiji, jer se još uvek ne zna da li će igrati na ovogodišnjem Australijan openu.

Podsećamo, iako je sud u ponedeljak poništio odluku o ukidanju vize, poslednju reč imaće imigracioni ministar Aleksa Hok, koji će odluku doneti u petak.

I dok s nestrpljenjem iščekujemo razrešenje ove nemile situacije, veseli nas činjenica da je jedan od advokata koji su zastupali Noleta Srbin iz Australije.

- Moj tata je bio srpske nacionalnosti, rođen je i odrastao u Bosni. Mama je rođena na ostrvu Krk u Hrvatskoj. Upoznali su se 1957. godine, pobegli preko granice u Italiju, a potom u Australiju - rekao je jednom prilikom Dragojlović.

Ono što je zanimljivo je da je Dragojlović, osim što je vrhunski advokat, ujedno i dobar kuvar. Uostalom, kao dokaz za to Dragojlović je u svoj kulinarski CV priložio recept za jedno od omiljenih srpskih jela - ajvar.

- Moja mama je tradicionalno spremala mnoga jela od mesa, pa se borila da se prilagodi mojoj ishrani koja je uglavnom vegetarijanska. Ajvar koji je i vegetarijanska hrana lepo ide uz jela od mesa i povrća i podseća me na tradicionalnu hranu koju sprema moja mama. Ona kuva po osećaju, a ne po receptima. Nekoliko puta kada sam pokušao da prepišem njen recept spektakularno sam omašio, tako da je ovaj recept približan njenom - rekao je Dragojlović.

Noletov advokat čak detaljno opisuje i kako da ajvar spremite:

- Stavite paprike i patlidžane u pleh obložen papirom za pečenje i pečete na 200 stepeni 30-40 minuta, dok povrće ne omekša, a kora ne pocrni. Prebacite ih u činiju, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Ogulite paprike i patlidžan i bacite ljusku i semenke paprike. Grubo iseckajte i stavite u blender. Dodajte čen belog luka i malo soli i bibera (i čilija ili kajenskog bibera, ako ga koristite) i obradite, postepeno dodajući maslinovo ulje i limunov sok dok smesa ne postane gusta i kremasta. Ovo savršeno ide uz ćevapčiće - napisao je advokat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike