Baka Ankica već 26 godina traži sina koji je misteriozno nestao: "Svaki dan o njemu mislim, čekala sam ga, a sada sam sigurna da neće doći"

14.01.2022

20:00

1

Neću odustati od potrage za mojim Ivanom dok sam živa!

Baka Ankica već 26 godina traži sina koji je misteriozno nestao: "Svaki dan o njemu mislim, čekala sam ga, a sada sam sigurna da neće doći"
231263_ana-nikolin - Copyright Foto: Ustupljene fotografije

Ankica Nikolin (92), iz sela Kolut kod Sombora, 26 godina nije odustala od potrage za svojim sinom koji je nestao 14. januara 1996. godine u Subotici.

Ankicin sin, Ivan Nikolin je rođen 18. juna 1955. godine u Kolutu, a oni koji su ga poznavali kažu da je bio poslušan sin, dobar učenik, primeran vojnik, umetnik od zanata, pažljiv suprug, požrtvovan otac, izuzetan golman Fudbalskog kluba "Spartak" iz Subotice i uspešan trener podmlatka istoga tima.

Pre tačno 26 godina Ivanu se izgubio svaki trag, a njegova majka Ankica, na sve načine je pokušavala da ga pronađe. Ona i Ivanov otac Matija godine su proveli čekajući i nadajući se. Pored obraćanja svim institucijama koje bi mogle da pomognu Ankica se obratila i medijima, ali ništa nije pomoglo.

Prijateljica porodice Nikolin, Milica Marinković, ispričala je za 24sedam šta je do sada poznato o nestanku.

- Ivanu se trag gubi na rubu Subotice u Bajskim Vinogradima blizu njegove kuće. Ankica je ispričala da je tada redovno složio plaćene kućne račune, pripremio hranu za stoku i posetio komšiju,  specijalnog vojnog policajca. Videle su ga tada i ostale komšije, ali od tada do danas ga više niko nije ni video, ni čuo - rekla je Milica koja sve ove godine pomaže baka Ankici, a čiji je suprug išao u školu sa nestalim Ivanom.

Kako nam objašnjava Milica subotički SUP je za dvadesetak godina promenio nekoliko načelnika, a Ankica i Matija su kod svakog satima čekali pred vratima i svakodnevno pozivali da čuju ima li novih vesti.

- Išli su u Ministarstvo za nestala lica i uzaludno molili da se intenzivira potraga. Crveni krst im je odgovorio da nije nadležan, Generalštab Jugoslovenske armije im je izrazio saučešće i rekao da nisu imali "corpus delicti" o mrtvom telu njihovog sina. Tražili su ga u Erdutu u Centru za obuku paravojnih formacija Željka Ražnjatovića Arkana gde su se potrudili da im pomognu u potrazi. U Javnom tužilaštvu u Subotici podneli su tužbu protiv "NN" lica, ali do danas nisu dobili nikakav odgovor - ispričala je Milica za naš portal.

Tragali su  svuda, pitali i one koji se bave paranormalnim aktivnostima, ali uzalud. Kako nam je objasnila Milica Marinković, Ankica je pre nekoliko godina dala svoj DNK da bi se, ako se nekada pronađu Ivanovi posmrtni ostaci, utvrdilo da je to njen sin.

Ankica se trenutno nalazi u domu za stara lica, ali je zdrava, svesna i ne odustaje od svoje potrage za sinom. Baka Ankica nema nikakve informacije, ali joj je poslednjih godina mnogo značila podrška Igora Jurića, oca nestale i tragično stradale devojčice Tijane, koji je posećivao i pokazao da je nekome stalo do toga da se njen sin pronađe.

Baka Ankica je za 24sedam ispričala da ne postoje vrata na koja nije pokucala i da ne postoji kamen koji nije prevrnula da nađe sina.

- Kad je Ivan nestao uradili smo sve da ga nađemo. Nikome nije jasno šta se desilo, a ostali smo samo mi i njegovi prijatelji koji ga traže, nikog više nije briga. Svaki dan o njemu razmišljam, čekala sam da se vrati, ali sada sam sigurna da neće, jer ga više niko ne traži - požalila nam se baka Ankica.

Foto: Ustupljene fotografije
 

Kako nam je objasnila najveće razočaranje je doživela u SUP-u u Subotici jer niko nije znao da je informiše o istrazi.

- Zakazivali su mi da dođem iz sela u Suboticu, a kad dođem njih nema. Mog Ivana nisu tražili. Niko nije obraćao pažnju na to kako je nama, samo dvoje najbližih Ivanovih prijatelja, Milica i Dane. Oni su sa nama Jugoslaviju prešli uzduž i popreko da nađemo Ivana, ali ništa nije pomoglo - priča Ankica Nikolin i zaključuje:

- Neću odustati od potrage za mojim Ivanom dok sam živa! - rekla nam je ona.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike