Srpska Nova godina nikad nije bila jeftinija: Ulaz u klubove i kafane čak i džabe, a doček na planinama i za 2.500 dinara

13.01.2022

07:15

0

Ugostitelji pokušavaju nižim cenama da privuku goste

Srpska Nova godina nikad nije bila jeftinija: Ulaz u klubove i kafane čak i džabe, a doček na planinama i za 2.500 dinara
Žurka - Copyright Profimedia

Doček srpske Nove godine u našoj zemlji neće biti ni sličan dočeku "konvencionalne" Nove godine koju smo slavili pre dve nedelje. Razlog tome su cene, koje su 31. decembra bile takve da vam je za novogodišnju noć bila potrebna cela prosečna plata u Srbiji, a sada su vrata beogradskih restorana i klubova otvorena besplatno, dok se smeštaj na planinama odavno nije mogao naći po boljim cenama.

U beogradskim noćnim klubovima, kafanama i restoranima ulaz je uglavnom besplatan. Na mestima gde to nije slučaj cene se kreću od 500 dinara (ulaz) do 30 evra. Međutim, ako odlučite da platite tih 30 evra, u cenu su uračunati hrana i neograničena domaća pića.

Foto: Pixabay
 

Čak i na mestima gde pevaju neke naše estradne zvezde ulaz je besplatan ili je maksimalna cena ulaznice 1.200 dinara, a cene pića su iste kao i svakog dana.

Tako je i na najpopularnijim zimskim destinacijama. Smeštaj na Zlatiboru za dve osobe i tri noćenja možete naći i za 7.500 dinara. Na Kopaoniku za isti aranžman najpovoljnija cena je 17.500 dinara, a na Divčibarama 15.800 dinara.

Ipak, za one koji žele nešto luksuzniji smeštaj na srpskim planinama cene dosežu i 182.000 dinara za dve osobe i tri noćenja na Kopaoniku, 70.500 na Zlatiboru i nepunih 70.000 na Divčibarama.

Neće biti gužve

Direktor Udruženja hotelijera i restoratera HORES Georgi Genov kaže za 24sedam da, uprkos niskim cenama, ne očekuju gužve za doček.

- Organizuje se doček u restoranima gde se godinama slavi, ali je mnogo manji broj ljudi koji dolaze nego za tradicionalnu Novu godinu. Zbog toga ugostitelji pokušavaju nižim cenama da privuku goste - objašnjava Genov.

Profimedia
 

Miša Relić iz Udruženja barova i noćnih klubova rekao je za naš portal da on i njegovi saradnici neće raditi u januaru.

- Radili smo za Novu godinu, ali zbog porasta broja zaraženih koronavirusom i lošeg vremena odlučili smo da pauziramo dok se situacija ne stabilizuje. Ne mogu da govorim u ime ostalih kolega, tako da ne znam kako će se raditi, ali mi smo odlučili da ovaj mesec napravimo pauzu i sačekamo da vidimo kakvo će stanje biti u narednom periodu - objašnjava nam Relić, i dodaje da su ugostitelji zbog cele situacije još uvek na ivici egzistencije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike