Korona ne štedi ni mlade: Za šest dana testirano 600 studenata, više od polovine zaraženih

12.01.2022

12:46

0

Prema rečima predsednice SKONUS-a Margarete Smiljanić, sve je veći broj inficiranih studenata, ali i vakcinisanih kojih je trenutno oko 16.000 u Studentskoj poliklinici

Korona ne štedi ni mlade: Za šest dana testirano 600 studenata, više od polovine zaraženih
Copyright AP Photo/Darko Vojinović

 Od 3. do 9. januara u Studentskoj poliklinici u Beogradu, na kovid je testirano više od 600 studenata, a kod čak 340 potvrđen je pozitivni nalaz.


Prema rečima predsednice SKONUS-a Margarete Smiljanić, sve je veći broj inficiranih studenata, ali i vakcinisanih kojih je trenutno oko 16.000 u Studentskoj poliklinici.

"To je ohrabrujući podatak i pozivamo sve kolege da se vakcinišu", rekla je Smiljanić za Tanjug i dodala da je od 3. do 9. januara u toj zdravstvenoj ustanovi testirano više od 600 studenata, od kojih je preko 340 pozitivno.

Od oktobra prošle godine, u saradnji sa Studentskim parlamentom i rektorom UB, organizovan je niz panel diskusija, kao i tribina na fakultetima, a Smiljanić navodi da će se te akcije nastaviti u drugom semestru.

"Kada krene drugi semetar organizovaćemo ponovo vakcinaciju na fakultetima, nadamo se uz nastavu koja će biti uživo, pa će broj studenata koji su se odazvali vakcinaciji biti veći", smatra Smiljanić.

Ona je pohvalila kolege širom Srbije jer, kaže, doprinose značaju imunizacije protiv kovida.

"Imali smo akcije i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu i u Nišu, tako da nastavljamo istim tempom i u novom semestru", istakla je Smiljanić.

I student prorektor Ana Grčić je pozvala studente širom Srbije da se odazovu pozivu za vakcinaciju.

"Pozivam svoje kolege na drugim fakultetima da se i oni organizuju, kako bi se povećao broj vakcinisanih i kako bismo se vratili normalnoj nastavi", rekla je Grčić za Tanjug.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike